Έκθεση με οπλισμό και κειμήλια του Πολέμαρχου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη

Έκθεση με οπλισμό και κειμήλια του Πολέμαρχου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη

Φεβρουάριος 01, 2019 - 10:25
0 σχόλια

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν. Αγίου Βασίλειου Τρίπολης εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον απελευθερωτή του Έθνους μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ . Ώρα 10.15

Ο Κολοκοτρώνης πέθανε στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου 1843. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης της σωρού του σε λαϊκό προσκύνημα, άγνωστος καλλιτέχνης αποτύπωσε επάνω στο νεκρικό κρεβάτι τη μορφή του σε γύψινο εκμαγείο. Με αυτό τον τρόπο διασώθηκαν πιστά και με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Γέρου του Μοριά.
Στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης σε ξεχωριστή προθήκη βρίσκεται το νεκρικό εκμαγείο της μορφής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Nα αναφέρουμε ότι από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο Ι.Ν Αγίου Βασιλείου θα εκτεθούν τεμάχια του οπλισμού του Κολοκοτρώνη όπως η σπάθα και το γιαταγάνι του. Επίσης θα εκτεθούν κειμήλια της οικογένειας του πολέμαρχου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καθώς επίσης και το άγιο Ποτήριο το οποίο είχε ο ίδιος προσφέρει στην Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.