Έκθεση φωτογραφίας στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης αφιερωμένη στην έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Έκθεση φωτογραφίας στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης αφιερωμένη στην έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Οκτώβριος 17, 2019 - 18:36
1 σχόλια

Το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου της Τρίπολης,φιλοξενεί από τις 19 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου,έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τίτλο «Αγώνας και Πάθη-οι Πολωνοί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η έκθεση παρουσιάζεται ταυτοχρόνως σε 62 χώρες του κόσμου καιπραγματοποιείται με αφορμή τη φετινή 80ή επέτειο από την έναρξη του Β΄ ΠΠ (1 Σεπτεμβρίου 1939), με την επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ναζιστικής Γερμανίας κατά της Πολωνίας.

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ομάδα ιστορικών του Μουσείου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τουGdańsk, για λογαριασμό του υπουργείου εξωτερικών της Πολωνίας, αποτυπώνοντας τα τραγικά γεγονότα του πολέμου που βίωσαν οι Πολωνοί και τα κατέγραψαν οι φωτογραφικοί φακοί της εποχής.

Η διαδρομή της έκθεσης στην Ελλάδα, ξεκίνησε στις 4 Σεπτεμβρίου από το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, στις 20 Σεπ παρουσιάστηκε στο παράρτημα του Ναυπλίου, από 19 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου θα φιλοξενηθεί στο παράρτημά μας στην Τρίπολη και από 2 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Ώρες λειτουργίας σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα του Μουσείου, καθημερινά από 09:00 έως 19:00, Κυριακές μέχρι 15:00.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

το ότι έσφαζαν οι πολωνοί την γερμανική μειονότητα με εντολή των στοών της αγγλίας κουβέντα φυσικά

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.