Εκτεταμένα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Α. Γρηγορόπουλο

Εκτεταμένα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Α. Γρηγορόπουλο

Δεκέμβριος 07, 2018 - 08:46
0 σχόλια

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή των Εξαρχείων, μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ανάλογο ήταν μέχρι άργα το βράδυ, το σκηνικό και στη Θεσσαλονική. 

Στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο στήθηκαν οδοφράγματα, οι αντιεξουσιαστές πετούσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με κρότου λάμψης.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει έναν τραυματία από τα Εξάρχεια, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Συμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε στο πόδι. Παράλληλα τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας από φωτοβολίδα στο χέρι και ο άλλος στο πόδι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «επιστράτευσαν» τρεις Αύρες και πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στην Τοσίτσα αλλά και στη Στουρνάρη. Την ίδια ώρα οι αντιξουσιαστές συνέχιζαν να ρίχνουν βόμβες μολότοφ.

Οι δύο «Αύρες» αφού έσπασαν τα οδοφράγματα των αντιεξουσιαστών επιχείρησαν μέχρι και τα όρια της πλατείας Εξαρχείων.

Στη συνέχεια «συγκρούστηκαν» με την ομάδα των αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στη σημείο και μετά επέστρεψαν στη θέση τους.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 66 προσαγωγές και 13 συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι. 

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη και αφού έσπασαν μία πόρτα ανέβηκαν στην ταράτσα.

(ΠΗΓΗ: kathimerini.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.