Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού

Νοέμβριος 26, 2015 - 12:55
0 σχόλια

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας για τον εφετινό χειμώνα διαδέχεται αμέσως ένα δεύτερο. Με έκτακτο δελτίο καιρού, η ΕΜΥ προειδοποιεί για για έντονα καιρικά φαινόμενα, που θα πλήξουν και την Πελοπόννησο.

Για την περιοχή της Αρκαδίας, αναμένεται έντονη βροχόπτωση από το απόγευμα της Πέμπτης και έως το Σάββατο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 7 και 14 βαθμών Κελσίου.

Αναλυτικά: 

Σήμερα Πέμπτη (26-11-2015): 

1.Από τις βραδινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 
2. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν από τις βραδινές ώρες στα δυτικά στα 8 και πρόσκαιρα τοπικά στα 9 μποφόρ. 

β. Αύριο Παρασκευή (27-11-2015): 

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν έκτος από τη δυτική Ελλάδα βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 
2. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. 
3. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. 

γ. το Σάββατο (28-11-2015): 
1. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και το βράδυ θα εξασθενήσουν. 
2. Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. 
3. Οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν κατά περιόδους. 
4. Οι νότιοι άνεμοι στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.