ΕΚΤ: Ασφαλείς οι καταθέσεις των Ελλήνων

ΕΚΤ: Ασφαλείς οι καταθέσεις των Ελλήνων

Σεπτέμβριος 03, 2015 - 18:13
0 σχόλια

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι εγγυήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου την ασφάλεια των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών από οποιασδήποτε μορφής «κούρεμα». Όπως είπε, η ΕΚΤ «υπεραμύνεται της εξαίρεσης των Ελλήνων καταθετών από οποιοδήποτε σχέδιο bail-in των ελληνικών τραπεζών».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση ως προς το πότε θα καταστεί εφικτή η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι εξήγησε ότι για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. 

«Δεν μπορούμε να αγοράζουμε ελληνικά ομόλογα μέσω QE εάν βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση, ή δεν έχει αρχίσει ακόμη», υπογράμμισε, καθώς ήδη ακούγεται ότι η καθυστέρηση στην αξιολόγηση δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί εξαιτίας των πρόωρων εκλογών.

Το ίδιο ισχύει και για τα ελληνικά ομόλογα που χορηγούνται ως εγγυήσεις: «Για να μπορέσουν τα ελληνικά collaterals να είναι και πάλι επιλέξιμα, η Ελλάδα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.