Εξαιρέθηκε η ζώνη Β2 από την απόφαση της Μπιρμπίλη

Εξαιρέθηκε η ζώνη Β2 από την απόφαση της Μπιρμπίλη

Ιούνιος 14, 2011 - 12:49

Η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα αίσιο! Η απόφαση για αναστολή οικοδομικών εργασιών και αδειών στην ευρύτερη περιοχή του Μαινάλου, τροποποιήθηκε σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και προτάσεις που κατέθεσαν σε αλλεπάλληλες συναντήσεις στο ΥΠΕΚΑ οι φορείς της Αρκαδίας. Το αποτέλεσμα σκόρπισε χαμόγελα δεδομένου ότι οι τροποποιήσεις αυτές θα επιτρέψουν στην δραστηριότητα να συνεχιστεί εκεί όπου είναι απαραίτητο και προβλέπεται ενώ παράλληλα θα

επιτευχτεί και η προστασία του όρους. Με την απόφαση αυτή ξεκινά η προσπάθεια επιβολής κανόνων δεδομένου ότι ξεκινά  η διαβούλευση της ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης η οποία εν τέλει θα οδηγήσει και στο πολυπόθητο Προεδρικό Διάταγμα.

«Έχουμε μια ΜΠΕ, έχουμε προχωρήσει λίγο, καλό είναι να βοηθήσουμε όλοι και για την προστασία του Μαινάλου αλλά και για την οποιαδήποτε δραστηριότητα. Σωστή διαχείριση χλωρίδας κ πανίδας και όποιας δράσης προβλέπεται. Δράση δεν είναι μόνο η οικοδόμηση, όλα αυτά όμως θα τα δούμε σε γενικότερο πλαίσιο και στην νομοθεσία» τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χ. Τσιώλη, σημειώνοντας την 3μηνη καθυστέρηση του Υπουργείου στις αλλαγές και τροποποιήσεις. Ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης κάνοντας ένα βήμα παραπέρα σημείωσε πως πλέον ο Δήμος Τρίπολης θα δώσει το θέμα στην επιτροπή διαβούλευσης η οποία θα συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση, επιτροπή η οποία θα δώσει εν τέλει και την οριστική πρόταση στην οποία θα «πατήσει» το ΥΠΕΚΑ.  Για ανάληψη πρωτοβουλιών που είναι απαραίτητες έκανε λόγο μέσα από δελτίο τύπου που απέστειλε και ο Δήμαρχος της Γορτυνίας σημειώνοντας την απαίτηση για προστασία του όρους αλλά παράλληλα και την  εξασφάλιση της ισόρροπης ανάπτυξης.Στη συνέντευξη το παρόν έδωσε και ο Βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του οποίου την παρέμβαση εξήρε ο Δήμαρχος.

Αναζητείται η ζώνη Β2!
Πάρα ταύτα όμως το ερώτημα που επισταμένως απευθύνεται από τους  δημοσιογράφους για την περιβόητη ζώνη Β2 , για το ποιες περιοχές περιλαμβάνει αυτή, απάντηση δεν βρήκε. Ο Δήμαρχος ερωτηθείς μας παρέπεμψε στον συνημμένο στην απόφαση χάρτη ο οποίος δείχνει τις περιοχές αυτές και είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ. Βέβαια όσοι αναζήτησαν το χάρτη εκεί δεν τον βρήκαν, με αποτέλεσμα η ζώνη Β2 να παραμένει άγνωστη και οι ενδιαφερόμενοι να μην γνωρίζουν που πρέπει ν απευθυνθούν για να ενημερωθούν εάν η δική τους ιδιοκτησία εντάσσεται στην ζώνη που εξαιρέθηκε από την απόφαση ή όχι! 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/YUdXKFxAlso