Εξαιρείται η ζώνη Β2 από την απόφαση Μπιρμπίλη

Εξαιρείται η ζώνη Β2 από την απόφαση Μπιρμπίλη

Μάρτιος 15, 2011 - 16:32
4 σχόλια

Της Χριστίνας Τσιορωτά

   Αίσιος τέλος είχαν τελικά και οι ενστάσεις , οι διαμαρτυρίες και οι παρουσίες στο Υπουργείο περιβάλλοντος. Οι φορείς της Αρκαδίας κατέστησαν σαφές πως η απόφαση της Υπουργού δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνει στο σύνολό τους τις 4 ζώνες του Μαινάλου, κάτι που θα ήταν σαφέστατα επιζήμιο για την αναπτυξιακή προοπτική αλλά και για την οικονομία της περιοχής.

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο, παρουσία του κ. Σηφουνάκη , δόθηκαν οι συντεταγμένες των περιοχών που η Αρκαδία ζητά να εξαιρεθούν από την απόφαση της Υπουργού, και έτσι αναμένεται απλά η επιβεβαίωση στην τελευταία συνάντηση που έχει οριστεί για την Τρίτη, η επιβεβαίωση πως στην απόφαση της αναστολής δεν θα περιλαμβάνεται ουσιαστικά η ζώνη Β2. Σ αυτό το σημείο λύνεται και η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί δεδομένου ότι πολύς λόγος έγινε για την στάση των φορέων που αντιδρούσαν, μάλιστα φωνές έλεγαν πως οι φορείς αυτοί δεν επιθυμούσαν την προστασία του Μαινάλου. «δεν μιλάμε για τις ζώνες  Α, Α2, και Β ανέφερε ο Δήμαρχος, άλλωστε όλοι λέμε πως το Μαίναλο είναι πηγής ζωής και ανάπτυξης, όλοι θέλουμε να το προστατέψουμε ωστόσο διαχείριση του βουνού δεν σημαίνει να το αφήσουμε στην τύχη του» είπε με νόημα ο Γ. Σμυρνιώτης.

Γ. Σμυρνιώτης: Την Τρίτη θα γίνει η οριοθέτηση των περιοχών που εξαιρούνται

«Στην συνάντηση της Δευτέρας καταθέσαμε την πρότασή μας την οποίαν επιμελήθηκαν οι κύριοι Σαμπράκος Θεοχάρης και Κουτσούγερας και γι αυτό τους ευχαριστώ. Κατετέθη το τεχνικό κομμάτι ώστε να εξαιρεθεί η Β2 ζώνη του Μαινάλου από την απόφαση της Υπουργού η οποία είναι ήδη σε ισχύ. Επειδή όμως υπάρχουν και εσωτερικοί οικισμοί όπως αυτός της Βυτίνας που έχει ζώνη Β2 εκτός σχεδίου αποφασίστηκε πως θα γίνει οριοθέτηση επάνω στο χάρτη. Η σαφής οριοθέτηση των περιοχών που θα εξαιρεθούν θα γίνει στην τελική μας συνάντηση στο Υπουργείο την Τρίτη. Η δέσμευση που λάβαμε είναι πως θα εξαιρεθεί από την απόφαση η ζώνη Β2 , με το θέμα να είναι πλέον τεχνικό και τη λύση του θέμα ημερών. Επιπλέον ζητήσαμε να έρθει σύντομα η ειδική ΜΠΕ προς διαβούλευση ώστε να συσταθεί και ο φορέας».
 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/wqsXmQTpfeQ


4 Σχόλια

Ρε Τσοορωτά ποιά είναι η Β2 ζώνη; Λίγος επαγελματισμός δεν βλάπτει

<p> Επίσης δεν βλάπτει και η στοιχειώδης ευγένεια... ρε ανώνυμε!</p>

<p> Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση απο την πλευρά του Δήμου. Η μόνη αναφορά που έγινε για τις ζώνες αυτες στην τελευταία ενημέρωση ήταν για την Α η οποία προστατεύεται σε απόλυτο βαθμό, για την Α2 η οποία περιλαμβάνει συμπαγές δάσος και επίσης προστατεύεται, για την Β1 το μεγαλύτερο μέρος της οποίας επίσης προστατεύεται (δασώδης και απόκρημνη περιοχή) και η Β2. Αυτά ελέχθησαν αυτά και μεταφέρω... Για τα ακριβή σημεία αναμένουμε απο ώρα σε ώρα την ενημέρωση εκ του Δήμου...<br /> Η επισήμανση σας ήταν πολύ σωστή...</p>