«Εκπλήξεις» επεφύλαξε η φετινή αντιπυρική περίοδος για το Πυροσβεστικό Σώμα Πελοποννήσου (vid)

«Εκπλήξεις» επεφύλαξε η φετινή αντιπυρική περίοδος για το Πυροσβεστικό Σώμα Πελοποννήσου (vid)

Νοέμβριος 19, 2019 - 20:40
1 σχόλια

Τυπικά στις 31 Οκτωβρίου έληξε η αντιπυρική περίοδος, αλλά άτυπα λόγω της ξηρασίας  διήρκησε περίπου 15 μέρες, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου Θεόδωρο Λαρέζο να την χαρακτηρίζει ως αρκετά δύσκολη, σημειώνοντας ότι υπήρξαν μεγάλες εναλλαγές στα καιρικά φαινόμενα, με υψηλές θερμοκρασίες, δυνατούς ανέμους αλλά και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η αντιπυρική περίοδος είχε πολλά έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρούς ανέμους μεγάλης διάρκειας, ανέφερε ο κ. Λαρέζος. Να αναφέρουμε ότι υπήρξαν και συλλήψεις υπόπτων για εμπρησμό σε Αρκαδία και Μεσσηνία.

Αναλυτικά ο Αύγουστος ήταν ένας δύσκολος μήνας αφού για 20 μέρες είχαμε δείκτες 4, ενώ στις 11 Αυγούστου συναντήσαμε  φαινόμενα που είχε να εμφανιστεί πάνω από 10 χρόνια στην Πελοπόννησο με την πολιτική προστασία να δίνει κόκκινο συναγερμό

Αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο, η καλή οργάνωση, ο καλός συντονισμός όλων των φορέων που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία, είπε ο κ. Λαρέζος, βοήθησαν ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Υπήρξαν 1.300 συμβάντα στην περιφέρεια με λιγότερες καμένες εκτάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Μερικά από τα περιστατικά που απασχόλησαν την υπηρεσία ήταν η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο που ξέσπασε στις 10 Αυγούστου, η φωτιά στο Λουτράκι στις 14 Σεπτέμβριου, στις Κεχριές στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης την ίδια μέρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά η οποία περιορίστηκε γρήγορα. Επίσης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Κύθηρα στις 25 Αυγούστου σε μέρα όπου επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι.

Στην Αρκαδία στις 23 Αύγουστου είχαμε μια μεγάλη φωτιά κοντά τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ακόμα στο Μαίναλο υπήρξε ένα περιστατικό στις 28 Οκτωβρίου  στο χωριό Λιμποβίσι είπε ο κ. Λαρέζος τονίζοντας ότι στα περιστατικά πυρκαγιών δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη απώλεια.

«Εκπλήξεις» επιφύλαξε η φετινή αντιπυρική περίοδος για το Πυροσβεστικό Σώμα Πελοποννήσου, καθώς τον Ιουνίου υπήρξαν πλημμύρες στην Κόρινθο, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκαν πυρκαγιές είπε.

Κλείνοντας, ο διοικητής επεσήμανε ότι ήδη η υπηρεσία προετοιμάζεται για την επόμενη αντιπυρική περίοδο αφού πρέπει να είναι έτοιμη εκπαιδευμένη και προετοιμασμένη να καταγράψει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί τα καιρικά φαινόμενα εναλλάσσονται πολύ γρήγορα και πολλές φορές είναι ακραία

Τέλος κ. Λαρέζος ευχαρίστησε ξανά όλους, φορείς, υπηρεσίες, εθελοντές και όλους όσοι βοήθησαν στο έργο τους, ιδιαίτερα ευχαριστώντας τον  δήμο Λουρακίου, το δήμο Ελαφονήσου και τον δήμο Μεγαλόπολης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2019


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.