Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών «My Edulove» πραγματοποίησε τη 2η χρονιά αποφοίτησης και μας συστήνεται (pics)

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών «My Edulove» πραγματοποίησε τη 2η χρονιά αποφοίτησης και μας συστήνεται (pics)

Ιούνιος 20, 2019 - 12:02
0 σχόλια

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών “EDULOVE”είναι ένα σχολείο μέσα στην κοινωνία, παιδοκεντρικό – μαθητοκεντρικό, όπου οι αφορμίσεις για τις διερευνήσεις παιδιών-εκπαιδευτικού έρχονται μέσα από τη ζωή του παιδιού. Αφορά σε όλες τις ηλικίες, προσαρμόζοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εκμάθησης της ξένης γλώσσας με βάση τις ανάγκες των μαθητών μας.

Με βάση τα παραπάνω αναζητήσαμε, βρήκαμε, ανακαινίσαμε και δημιουργήσαμε έναν ασφαλή και σύγχρονο χώρο στην οδό Αταλάντης 32Α, έναντι του νέου Δημαρχείου Τρίπολης. Το πρόγραμμά μας αποτελείται από «Ενότητες» με άξονες την Επιστήμη, την Τέχνη, το Περιβάλλον, την Έρευνα και τα Συναισθήματα.

Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στη Βιωματική μάθηση (Experiential), την Κριτική παιδαγωγική (Critical Education), την Υπαίθρια εκπαίδευση (Outdoor Education) και τη μέθοδο Montessori.Έρευνες έχουν αποδείξει πως για να μεταδοθεί μια νέα πληροφορία στον εγκέφαλο απαιτούνται έως και 400 επαναλήψεις. Όμως, μέσα από το παιχνίδι, οι επαναλήψεις περιορίζονται στις 20. Γι’ αυτό το λόγο, κυρίαρχο στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι η ολιστική, δημιουργική και διασκεδαστική προσέγγιση της γνώσης(FunLearning).

Δίνουμε έμφαση στην προφορική επικοινωνία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό. Έτσι λοιπόν, κάθε χρόνο πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, όπως θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικές εξορμήσεις, περιβαλλοντικές δράσεις, θεματικά projects, χριστουγεννιάτικες γιορτές, φιλανθρωπικά bazaars και πολλά άλλα, εντάσσονται στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και χαρίζουν στους μαθητές μας μοναδικές εμπειρίες.Το “Project based learning” αποτελεί εγγύηση για μια ευχάριστη και δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία που αναπτύσσει όλες τις δεξιότητες των μαθητών όπως την φαντασία, την δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και το ομαδικό πνεύμα.

Μέσα στους στόχους του σχολείου μας είναι να ακούμε αυτό που χρειάζονται τα παιδιά. Είναι απαραίτητο, να υπάρχει αποφόρτιση από διάφορες πιθανές πιέσεις της καθημερινότητας και να προσφέρονται στο κάθε παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα για να ανακαλύψει τι πραγματικά του αρέσει και να γίνει ένας πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος. Για αυτό το λόγο, τα εργαστήρια που διοργανώνονται στο σχολείο είναι διεπιστημονικά και διαμορφωμένα από διαφορετικές ειδικότητες παιδαγωγών. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει στα παιδιά μια ποικιλία ερεθισμάτων και βιωμάτων.

Η εκμάθηση διεξάγεται σε ολιγομελή τμήματα και οι μαθητές μας απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα στην αναμετάδοση γνώσεων αφού υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για τον εντοπισμό των αναγκών του κάθε μαθητή ξεχωριστά προκειμένου να φτάσει στον τελικό στόχο ο οποίος είναι αρχικά η κατανόηση της αγγλικής γλώσσας και εν τέλει η κατάκτησή της σε άρτιο βαθμό.

Η διαδραστική τάξη είναι εκείνη που δεν περιορίζεται στους 4 τοίχους. 
Εκτείνεται, συναντά την κοινωνία, χτίζει ανθρώπινες σχέσεις, εξερευνεί και συνεχώς ανακαλύπτει. Είναι ελεύθερη και δίνει χώρο στους μαθητές να είναι ο εαυτός τους με γνώμονα τη συνεργασία και τον κοινό σκοπό.

Η ευελιξία του σύγχρονου εκπαιδευτηρίου μας δίνει τη δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης των γονιών για την πορεία των παιδιών τους.Σε ένα περιβάλλον οικείο και με πνεύμα συνεργασίας με τους γονείς επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος των παιδιών.

Ζήσε μία δημιουργική μαθησιακή εμπειρία με σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις!

Οι Υπηρεσίες μας

Καινοτόματμήματα προσχολικής & πρώτης σχολικής ηλικίας, τμήματα μαθητών – ενηλίκων, τμήματα προετοιμασίας πιστοποιητικών γλωσσομάθειας.

Διαδραστικός πίνακας

Οι αίθουσές μας είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα από διαδραστικό πίνακα, υπολογιστή, μηχάνημα προβολής, ηχοσύστημα και λογισμικό, που μεταμορφώνει τον λευκό πίνακα σε γιγαντοοθόνη αφής γεμάτη ήχους και χρώματα. Έτσι, οι μαθητές μας μαθαίνουν εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα.

Θετική Ψυχολογία(μείωση άγχους και στρες, δυνατές σχέσεις μεταξύ μαθητή και δασκάλου).

Καλλιέργεια 4 δεξιοτήτων του 21ου αιώνα:Κριτική σκέψη – Επικοινωνία - Συνεργασία – Δημιουργικότητα.

Κοινωνική Ευθύνη

Είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με το κοινωνικό σύνολο και λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της κάθε εποχής. Για το λόγο αυτό, έχουμε ενσωματώσει τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς προβληματισμούς μας στις δραστηριότητές μας ως εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σας καλούμε λοιπόν σε αυτό το νέο ταξίδι. Ας απολαύσουμε τη διαδρομή παρέα!

-Διεύθυνση Διδακτικού Προγράμματος: Αρετή Μπούκα, Πτυχιούχος Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Τομέας Λογοτεχνίας & Πολιτισμού, M.EdinTESOL: Διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας – Τομέας Γλώσσας & Γλωσσολογίας

-Επιστημονική Συνεργάτης: Γωγώ Μπούκα, Αριστούχος Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, M.Sc. Σχολική Ψυχολογία, Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες

Διεύθυνση: Αταλάντης 32Α, Τρίπολη Αρκαδίας

Επικοινωνία: 2710 371 574, 6971 572 099, areti.bouka@hotmail.gr, Facebook: MyEdulove

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.