Εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Δημητσάνα για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Δημητσάνα για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος

Μάρτιος 12, 2019 - 13:34
0 σχόλια

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει,σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία AllForBlue,τον Δήμο Γορτυνίας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ),διήμερο εκπαιδευτικών σεμιναρίων,για μικρούς και μεγάλους, στη Δημητσάναμε θέμα την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Συγκεκριμένα:

Για σχολικές ομάδες:

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου τα σεμινάρια απευθύνονται σε σχολικές ομάδες και θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, κατόπιν συνεννόησης.

Για γενικό κοινό:

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου  (ώρα 17:30-19:00) το σεμινάριο θα παρουσιαστεί σε γενικόκοινό,στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

 

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος από τα σκουπίδια, για τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών και ψαριών, για τον σημαντικό ρόλο των «παρεξηγημένων» καρχαριών, καθώς και για λύσεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και προσωπικές, καθημερινές πρακτικές, που αφορούν τη σχέση μας με τα πλαστικά αντικείμενα. Μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, μικροί και μεγάλοι θα έρθουν κοντά στον μαγευτικό υποβρύχιο κόσμο με νέες γνώσεις και επιθυμία για δράση και θα αναπτύξουν τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της προσφοράς τόσο προς τους συνανθρώπους όσο και προς το περιβάλλον, στο οποίο ζουν. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό δίπλωμα παρακολούθησης από τον παγκόσμιο οργανισμό Project Aware.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για τις σχολικές ομάδες απαραίτητη η προσυνεννόηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ.: 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

* Η AllForBlue είναι μία διεθνής, μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2017 και έχει ως αποστολή την προστασία των θαλασσών και των καρχαριών. Με κύριους άξονες την Εκπαίδευση και τη Δράση, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια, για την ενημέρωση των μελλοντικών γενεών για τη σημασία της διατήρησης του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς και παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς, με στόχο την επαναφορά της καθαρότητας των νερών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα σεμινάρια και οι δράσεις της AllForBlue τελούν υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις δράσεις του, καθώς και με τους στόχους των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) του φορέα. Στις πρόσφατες δράσεις της εταιρίας συγκαταλέγεται η περιβαλλοντική καμπάνια “Keep Aegean Blue” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, με υποβρύχιες δράσεις και ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

 

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάν

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.