Έκοψαν την πίτα τους οι ξενοδόχοι της Κυνουρίας

Έκοψαν την πίτα τους οι ξενοδόχοι της Κυνουρίας

Φεβρουάριος 21, 2017 - 18:39
0 σχόλια

Στις 5 του μηνός Φεβρουαρίου, στο κατάστημα του Νικολάου Ανεζύρη ή «Μανωλέα», στο Λιβάδι, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κυνουρίας, για την καθιερωμένη κοπή της πίτας, με τη συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου, που διαχρονικά παρακολουθούν τα δρώμενα του σωματείου και μελών των οικογενειών τους.

Η συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τον τουρισμό και λήψη αποφάσεων σχετικά με τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Τονίστηκε με έμφαση ότι η πολυπλοκότητα και το μέγεθος των ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους, καθιστούν επιβεβλημένη τη συνέχιση της λειτουργίας του Σωματείου μας και τη συμμετοχή όλων των επιχειρηματιών της περιοχής.  

Συζητήθηκε και αποφασίσθηκε η αναζήτηση προτάσεων και οικονομικών προσφορών για τη δημιουργία επίσημης ιστοσελίδας της Ένωσης, στην οποία θα προβάλλονται οι επιχειρήσεις της περιοχής που είναι μέλη της Ένωσης και η προμήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων της Γενικής Συνέλευσης, του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γραμματείας, καθώς και για την εξυπηρέτηση των μελών. Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μελών για τον ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και για τη προμήθεια και τοποθέτηση μηχανημάτων POS στις τουριστικές μονάδες.

Όπως ήταν φυσικό, οι συμμετέχοντες  αναφέρθηκαν και στο πολλαπλά προβλήματα που αφορούν και επηρεάζουν τον κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκτενής αναφορά στις παράνομες τουριστικές μισθώσεις  καταλυμάτων, καθώς και στην  ελεύθερη εγκατάσταση - διαμονή επισκεπτών εκτός των νόμιμων καταλυμάτων (ελεύθερη κατασκήνωση - camping), που προκαλούν τεράστια οικονομική ζημιά στους νόμιμα λειτουργούντες και υψηλά φορολογούμενους επιχειρηματίες,  επιφέρουν σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και δημιουργούν έντονα κοινωνικά προβλήματα. Επίσης έγινε συζήτηση για την καθαριότητα και οργάνωση των παραλιών, για το ζήτημα των αδέσποτων και επικίνδυνων σκύλων και άλλα θέματα. Βεβαίως καυτηριάστηκε από όλους, η "εκκωφαντική" αδιαφορία, τόσο της πολιτείας και  των ελεγκτικών υπηρεσιών, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία "συγχωρεί", μεταξύ των άλλων και τη μεγάλη  απώλεια εσόδων από την παράνομη λειτουργία καταλυμάτων.  
   
Τέλος, μέσα σε κλίμα συμφωνίας και συναδελφικότητας, έγινε συζήτηση για τη συνεργασία της Ένωσης με τους συναρμόδιους φορείς, όπως οι Δήμοι της περιοχής, η οικεία Περιφέρεια, οι υπηρεσίες του ΕΟΤ, η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων, και ο Φορέας Διαχείρισης Όρους  Πάρνωνα - Υγρότοπου Μουστού.

Τονίστηκε ότι η Ένωσή μας εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα – Υγρότοπου Μουστού και στα όργανα Διοίκησης της Ομοσπονδίας, μέσω εκλεγμένων αντιπροσώπων, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά, διεκδικούν με σθένος τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και δίνουν συνεχείς αγώνες για την περιοχή μας και για ζητήματα που αφορούν όλους μας, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη της περιοχής,  ή άλλα ειδικότερα θέματα όπως: οι «καρτέλες τιμών των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων», οι παράνομη λειτουργία καταλυμάτων και η σωστή και νόμιμη λειτουργιά της Ομοσπονδίας. Για σοβαρότερα θέματα και ζητήματα Πανελληνίου ενδιαφέροντος, η Ένωση , δια των αντιπροσώπων της, απευθύνεται σε ανώτατα επίπεδα διοίκησης, όπως στο αρμόδιο Υπουργείο, στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία του Κλάδου μας.

Σε πολλές περιπτώσεις οι αγώνες έχουν δικαιωθεί ενώ άλλα ζητήματα παραμένουν ανοικτά και θέλουν συνεχή παρακολούθηση.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης μας στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Κυθήρων και συγκεκριμένα οι κ.κ. Τσουκάτος Στυλιανός (Κωσταρίνης),  Ανεζύρης Νικός (Μανωλέας), Σπανουδάκης Νίκος αλλά και παλαιότερα ο Κώστας Ντουζένης (Βλάχος) και άλλοι, έχουν επιδείξει προσφορά που αναγνωρίζεται και εκτιμάται, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο πρώτος εκ των ανωτέρω αναφερομένων συναδέλφων μας, είναι σήμερα εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου-Κυθήρων, ενώ η γενικότερη προσφορά του ιδίου συναδέλφου αναγνωρίσθηκε προσφάτως και από τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα - Υγρότοπου Μουστού, με την απονομή σχετικής τιμητικής διάκρισης. Ο κ. Τσουκάτος Στυλιανός, που εξακολουθεί να είναι μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα Μουστού, διαμηνύει ότι η διάκριση αυτή, που του απενεμήθη για το έργο του ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, δεν είναι προσωπική, αλλά τιμά όλους τους συναδέλφους, που είναι μέλη της Ένωσής μας, στους οποίους αφιερώνει τον έπαινο και τους ευχαριστεί θερμά, για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του. Επίσης τονίζει ότι η εκλογή του ως Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, τιμά τον ίδιο και αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της σοβαρής δουλειάς που κάνει η Ένωσή μας.

​Η παρούσα απολογιστική και περιληπτική αναφορά των πεπραγμένων, πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για την ενεργή  συμμετοχή και άλλων συναδέλφων στο Σωματείο που τους εκπροσωπεί, διότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και το μέλλον, δυστυχώς, δυσοίωνο!

Ευχόμαστε καλή τουριστική χρονιά σε όλους και Δημιουργική χρονιά για την Ένωσή μας !

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου                                   Η Γενική Γραμματέας

               Ανεζύρης Νικόλαος                                                             Κεκέ Παναγιώτα

Πηγή: .leonidion.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.