Έκοψαν τα δένδρα και δίχασαν το χωριό (photos&video)

Έκοψαν τα δένδρα και δίχασαν το χωριό (photos&video)

Μάρτιος 04, 2013 - 12:00
12 σχόλια

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας κάτοικος από το Βουνό του πρώην δήμου Τεγέας κατήγγειλε ύστερα από πτώση δένδρου στο Δήμο Τρίπολης πως τα δένδρα που βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου απειλούν  τη  σωματική ακεραιότητα των παιδιών που παίζουν στο περιβάλλοντα χώρο αλλά και των σπιτιών που βρίσκονται εκεί.

Η υπηρεσία του δήμου Τρίπολης έβγαλε την ανάλογη άδεια και έκοψε τα δένδρα κάνοντας όμως έξω φρενών τους υπόλοιπους κατοίκους, όπως  μας ανέφεραν πρόκειται για οικολογική και αισθητική καταστροφή καθώς τα δένδρα ήταν ηλικίας  τουλάχιστον 80 ετών και δεν χρειαζόταν να τα κόψουν κατά αυτό τον τρόπο

Το δελτίο τύπου του Δήμου Τρίπολης

Μετά από καταγγελία πολιτών στον πρόεδρο της ΤΚ Βουνού και μετά το πέσιμο ενός μεγάλου πεύκου στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου την ώρα που έπαιζαν παιδιά και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν επικίνδυνα και αποτελούσαν σοβαρή πηγή κινδύνου για τα παιδιά που παίζουν καθημερινά στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, αλλά και για τις γειτονικές κατοικίες, πραγματοποιήθηκε η κοπή των πεύκων στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Βουνού.
Ευτυχώς, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ενήργησαν γρήγορα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/eNFq73ZhLBM


12 Σχόλια

αυτά κανει η δημοτική αρχή. κόβει δέντρα και μας γεμίζει τσιμέντο. βλέπε βίλα τουρκοβασίλη και πολλα άλλα. Μπορέι να φτιάξουν και μεγάλη πλατεία εκεί ;-)

τσιμέντο και σκουπίδι θα είναι αυτά που έχουν χαρακτηρίσει τον δημαρχο στην θητεία του. μηδεν πράσινο ή ομορφία στον δήμο. να τα βράσω τέτοια έργα

Για όσους δε γνωρίζουν τα δέντρα αυτά ήταν σάπια και ένα από αυτά πρόσφατα έπεσε και παραλίγο να χτυπήσει τα παιδιά που έπαιζαν στο προαύλιο. Με απαίτηση των γονιών κόπηκαν τα ΄δεντρα για να μη θρηνήσουμε θύματα . Τώρα εαν κάποιοι για να κάνουν παραπολιτική ήθελαν να σκοτωθούν αθώα παιδιά ας μας το πουν επώνυμα.

Πρόκειται περί καταστροφής!!! Κρανίου τόπος!! Απαράδεκτα τα επιχειρήματα περί κινδύνου καταπλάκωσης παιδιών από τα πεύκα. Σα να λέμε ότι θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει!!! Αυθαιρεσία κάποιων ελάχιστων. Τα πεύκα δέσποζαν εκεί επί δεκαετίες, χαρακτήριζαν το μέρος και κανείς δεν είχε διανοηθεί να τα πειράξει τόσα χρόνια. Μπορούσε να γίνει το πολύ ένα επιμελές κλάδεμα. Τώρα ας φάμε χώμα και τσιμέντο, επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι λίγοι... Ααααα και μην ξεχάσω: από δω και πέρα, μακριά από πεύκα, δέντρα και δάση μην πέσουν και μας πλακώσουν... Ευχαριστούμε πολύ τους σωτήρες μας. Ειλικρινά μας έσωσαν!!! ....όπως και ο "άλλος" με το μνημόνιο-ΔΝΤ.

Οι κορμοί ήταν σάπιοι. Οποιος θέλει είναι εκει και μπορεί να το διαπιστώσει. Κάποιοι προσπαθούν νά κάνουν πάλι μικροπολιτική. Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή ότι κόψανε τα δέντρα για να φτιάξουν πάλι πολυκατοικίες στο προαύλιο του σχολείου? Ημαρτον πια.

Οι ομιλούντες περί μικροπολιτικής με τα διάφορα σαθρά και συνάμα «μάγκικα» επιχειρήματά τους, καλά θα κάνουν να ξέρουν ότι δεν πείθουν κανένα. Αυτό που συντελέστηκε ήταν και θα παραμείνει ένα τεράστιο πλήγμα για όλο το Βουνό και όσους μαθήτευσαν στο Δημοτικό Σχολείο του και έπαιξαν στα διαλείμματα στο συγκεκριμένο προαύλιο, κάτω από αυτά τα πεύκα. Είναι ένας ακρωτηριασμός της Φύσης και της Μνήμης... ...Αιδώς Αργείοι

Η κατάρα του πεύκου του Ζαχαρία Παπαντωνίου (1877-1940) «Γιάννη, γιατί έκοψες τον πεύκο; Γιατί; Γιατί;» Αγέρας θα ’ναι, λέει ο Γιάννης και περπατεί. Ανάβει η πέτρα, το λιβάδι βγάνει φωτιά. Να ’βρισκε ο Γιάννης μια βρυσούλα, μια ρεματιά! Μες το λιοπύρι, μες στον κάμπο να ένα δεντρί... Ξαπλώθη ο Γιάννης αποκάτου, δροσιά να βρει. Το δέντρο παίρνει τα κλαριά του και περπατεί! Δεν θ΄ ανασάνω, λέει ο Γιάννης, γιατί, γιατί; «Γιάννη, πού κίνησες να φτάσεις;» «Στα δυο χωριά.» «Κι ακόμα βρίσκεσαι δω κάτου; Πολύ μακριά!» «Εγώ πηγαίνω, όλο πηγαίνω. Τι έφταιξα εγώ; Σκιάζεται ο λόγκος και με φεύγει, γι' αυτό είμαι δω. Πότε ξεκίνησα; Είναι μέρες... για δυο, για τρεις... Ο νους μου σήμερα δε ξέρω, τ' είναι βαρύς». «Να μια βρυσούλα, πιε νεράκι να δροσιστείς». Σκύβει να πιει νερό στη βρύση, στερεύει ευθύς. Οι μέρες πέρασαν κι οι μήνες, φεύγει ο καιρός, Στον ίδιο τόπο είν' ο Γιάννης, κι ας τρέχει εμπρός... Να το χινόπωρο, να οι μπόρες, μα πού κλαρί; Χτυπιέται ορθός με το χαλάζι, με τη βροχή. «Γιάννη, γιατί έσφαξες το δέντρο, το σπλαχνικό, που 'ριχνεν ίσκιο στο κοπάδι και στο βοσκό;» Ο πεύκος μίλαε στον αέρα - τ' ακούς, τ' ακούς;- και τραγουδούσε σα φλογέρα στους μπιστικούς. «Φρύγανο και κλαρί του πήρες και τις δροσιές Και το ρετσίνι του ποτάμι απ΄ τις πληγές. Σακάτης ήτανε κι ολόρθος, ως τη χρονιά, Που τον εγκρέμισες για ξύλα, Γιάννη φονιά!» «Τη χάρη σου ερημοκλησάκι, την προσκυνώ, Βόηθα να φτάσω κάποιαν ώρα και να σταθώ... Η μάνα μου θα περιμένει κι έχω βοσκή... Κι είχα και τρύγο... Τι ώρα νάναι και τι εποχή; Ξεκίνησα το καλοκαίρι -να στοχαστείς- Κι ήρθε και μ' ήβρε ο χειμώνας μεσοστρατίς. Πάλι Αλωνάρης και λιοπύρι! Πότε ήρθε; Πώς; Άγιε, σταμάτησε το λόγκο, που τρέχει εμπρός. Άγιε, το δρόμο δεν τον βγάνω -με τι καρδιά;- Θέλω να πέσω να πεθάνω, εδώ κοντά.» Πέφτει σα δέντρο απ΄ το πελέκι... βογκάει βαριά. Μακριά του στάθηκε το δάσος, πολύ μακριά. Εκεί τριγύρω ούτε χορτάρι, φωνή καμιά. Στ΄ αγκάθια πέθανε, στον κάμπο, στην ερημιά.-

Να υποθέσω ότι θα φυτευθούν νέα δένδρα στη θέση τους...Ενδιαφέρον θα είχε στο τέλος της θητείας αυτής της Δημοτικής αρχής να μαθαίναμε πόσα δέντρα (από τα ελάχιστα που υπάρχουν ειδικά μέσα στην Τρίπολη)κόπηκαν. Οι λεύκες κόπηκαν πάντως, σύμφωνα με φορείς του Δήμου, γιατί ενοχλούσε το χνούδι που βγάζει το δέντρο κάθε άνοιξη!!!

Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή δεν τα "πάει" καλά με το πράσινο. Έχουν ερωτηθεί αρκετές φορές δημοτικοί σύμβουλοι σχετικά με το θέμα, αλλά μάλλον θεωρούν πως το πράσινο στην πόλη είναι ήδη αρκετό και δεν χρειάζεται άλλο.

Παρ' ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Τρίπολης έχουν έρθει από μικρά χωριά του Νομού, φαίνεται πως θέλουν να ξεχάσουν την καταγωγή τους και τους αρέσει η θέα της "τσιμεντίλας" που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης.

Οι λεύκες στην Τρίπολη κόπηκαν, σύμφωνα με φορείς του Δήμου, γιατί ενοχλούσε το χνούδι που βγάζει το δέντρο κάθε άνοιξη!!!

Οι ανθρώπινες ζωές είναι πολυτιμότερες. Ποιός θα έπαιρνε την ευθύνη για τα παιδιά;Στο προαύλιο του σχολείου οι ρίζες ενός πεύκου είχαν σηκώσει το τσιμέντο...Τα πεύκα έχουν ημερομηνία λήξης.