Εκοιμήθη η ηγουμένη της Μονής Μπούρα Μεγαλόπολης Θεολογία (video)

Εκοιμήθη η ηγουμένη της Μονής Μπούρα Μεγαλόπολης Θεολογία (video)

Ιούλιος 27, 2013 - 18:11

Εκοιμήθη ,σε ηλικία 64 ετών, η ηγουμένη της Μονής Μπούρα Μεγαλόπολης, Θεολογία Καραγιάννη.  Η ταφή της μακαριστής μοναχής έγινε σήμερα σε χώρο της Μονής. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ενώ παρίσταντο οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος,, ο Γλυφάδας Παύλος και ο Λαρίσης Ιγνάτιος. Παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος και πλήθος μοναχών από πολλά μοναστήρια της περιοχής.

Η μακαριστή πλέον ηγουμένη είχε καταγωγή από τα Κρέστενα Ηλείας, είχε σπουδάσει Φιλόλογος και μαζί με τις άλλες μοναχές της Ιεράς Μονής, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και βρίσκεται κοντά στο χωριό Λεοντάρι Φαλαισίας διακόνησε τη μονή με μεγάλη αγάπη και πρόσφερε πνευματικότητα, ελπίδα και ενθάρρυνση σε όποιον επισκεπτόταν το μοναστήρι. Μάλιστα από το 1984 που εγκαταστάθηκε εκεί μαζί με τις άλλες μοναχές το μοναστήρι συντηρήθηκε και αναμορφώθηκε με πολλά νέα κτίσματα.

Δείτε στο πρώτο βίντεο (προς το τέλος) και στο δεύτερο βίντεο (από v.aprogrammatista) την μακαριστή ηγουμένη να μιλά για την ιστορία της Μονής 

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/3u-a7CDbjrQ

youtube://v/EFkEfRPTrwQ