Εκνευρισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό

Εκνευρισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό

Οκτώβριος 06, 2011 - 10:16
2 σχόλια

Αποφασισμένη να κυνηγήσει την υπόθεση η φωτορεπόρτερ

Αναστάτωση και εκνευρισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν οι βίαιες επιθέσεις ανδρών των ΜΑΤ σε βάρος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Επισήμως από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διετάχθη έρευνα για τα σκηνικά της πλατείας προκειμένου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «να εξεταστούν καταγγελίες σχετικά με βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων στο Σύνταγμα». Ανεπισήμως, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την αγανάκτησή τους για αυτό που απεικονίζεται καρέ-καρέ στις χθεσινές φωτογραφίες.

Πως δηλαδή κάποιοι άνδρες των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν με απίστευτο μένος και βία γυναίκα φωτορεπόρτερ αλλά και δημοσιογράφους που έκαναν τη δουλειά τους στο Σύνταγμα.

Φυσικά, αυτές οι έρευνες διαρκούν αρκετό καιρό και γι’ αυτό δόθηκαν εντολές από το αρχηγείο να δείχνουν οι αστυνομικοί μεγαλύτερη πειθαρχία, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να δέρνονται πολίτες και δημοσιογράφοι που δεν έχουν καμία σχέση με κουκουλοφόρους δυναμιτίζοντας το ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα των ημερών.

Την ίδια ώρα, η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη που δέχτηκε την άγρια επίθεση από τον αστυνομικό των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο, δηλώνει αποφασισμένη να κυνηγήσει την υπόθεση.

Εκτός από τη φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, στην οποία διακρίνεται καθαρά να δέχεται μπουνιά από τον νεαρό αστυνομικό των ΜΑΤ, έχει ήδη συγκεντρώσει υλικό από συναδέλφους της και δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Σύνταγμα για να καλύψουν τα χθεσινά γεγονότα προκειμένου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να μη μείνει ατιμώρητος ο αστυνομικός-δράστης του άγριου συμβάντος.

Περισσότερα στο Protothema.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/0hbVWiHWZKA


2 Σχόλια

Η απίστευτης λογικής εξήγηση του εκπροσώπου της Αστυνομίας, Θ. Κοκαλάκη, μερικές ημέρες πριν, σχετικά με τη βία εις βάρος των δημοσιογράφων. Είχε πει ο κ. Κοκκαλάκης: "Όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης". Εν ολίγοις, ο κάθε αστυνομικός μπορεί να δικαιολογηθεί έστω εν μέρει όταν θυμηθεί κάτι άδικο που είχαν γράψει δημοσιογράφοι για τον ίδιον ή για κάποιον άλλον συνάδελφό του.

Συνελήφθη ο μποξέρ αστυνομικός http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=150702