Eκλογές στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Eκλογές στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Οκτώβριος 12, 2017 - 10:21
0 σχόλια

Όλοι βιώνουμε τις συνέπειες των τριών μνημονίων. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν μα ή αντιλαϊκή πολιτική έχει συνέχεια. Χάσαμε 6 μισθούς, θα δουλεύουμε μέχρι τα 67, μας επέβαλαν ληστρική φορολογία, επέβαλαν μέσω του ΕΝΦΙΑ νοίκι στο σπίτι μας. Μας ξεζουμίζουν στις μετακινήσεις μας με τα διόδια και τους φόρους στα καύσιμα. Οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας παίρνουν νέα τροπή. Στην εκπαίδευση μετά την αύξηση του εκπαιδευτικού ωραρίου, συναντάμε όλο και περισσότερο 27άρια τμήματα με συμπτύξεις τμημάτων, κλείσιμο ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ, περικοπές ωρών σχετικά με τη 2η ξένη γλώσσα στα γυμνάσια, δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων, τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου με βάση την ειδικότητα και τη 2η ανάθεση που σε κάποιες περιπτώσεις  εγείρουν ερωτήματα…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από κοινού με τη ΝΔ ψήφισαν την τροπολογία Γεροβασίλη, για να ξεπεράσουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων στον νόμο Βερναρδάκη για την “αξιολόγηση”. Γίνεται ακόμα πιο φανερό, ότι τόσο η αξιολόγηση Μητσοτάκη όσο και η αξιολόγηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιδραστικό και τιμωρητικό χαρακτήρα. Αυτούς τους σκοπούς υπηρετεί και η αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας σπεύδει να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία αξιολόγησης των στελεχών εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων. Είναι η συνέχεια της διαδικασίας επιλογής των δ/ντών των σχολικών μονάδων που έγινε πρόσφατα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην εκπαίδευση εντός και εκτός ΔΣ ΕΛΜΕ δεν τα δίπλωσαν, δεν συμβιβάστηκαν με τις δυσκολίες, το συσχετισμό δύναμης. Κάλεσαν τους συναδέλφους σε αγωνιστική συσπείρωση και διεκδίκηση για προώθηση αιτημάτων, για λύσεις προβλημάτων. Αποδείχθηκε ότι ο οργανωμένος και στοχευόμενος αγώνας έχει αποτελέσματα (π.χ. η πρόσφατη θετική  εξέλιξη με τον τομέα πληροφορικής στο ΕΠΑΛ του Άστρους). Σε αυτή τη γραμμή οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις.

Συνάδελφε- συναδέλφισσα. Γνωρίζεις ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήταν πάντα δίπλα σου. Στα προβλήματα της καθημερινότητας στο  σχολείο, στην ενημέρωση, στην κινητοποίηση. Σου είπαν και συνεχίζουν να λένε την αλήθεια για τους ομολογημένους και ανομολόγητους στόχους των κυβερνήσεων, τα μέτρα που φέρνουν, τις στρατηγικές που υπηρετούν. Δεν σου έκρυψαν τις αιτίες και τους υπαίτιους όπως κάνουν οι άλλες παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΛΜΕ που παρουσιάζουν εμμέσως πλην σαφώς τα μέτρα ως «ουρανουκατέβατα» για να κρύψουν τις ευθύνες αυτών που τα προκαλούν (κυβερνήσεις –κόμματα -  ΕΕ).  ΔΑΚΕ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ» στήριξαν τη γραμμή του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού τόσο στο κλάδο όσο και ευρύτερα αφού συντάχθηκαν με πλαίσια που συσκοτίζουν – εξωραΐζουν  την πολιτική κυβέρνησης — ΕΕ -- επιχειρηματικών ομίλων. Η τελευταία εισήγηση της ΟΛΜΕ ήταν πραγματικό «περιβόλι» τέτοιων αντιλήψεων.

Συνάδελφε- συναδέλφισσα. Έχεις αρκετή πείρα και δύναμη! Καμιά κυβερνητική εναλλαγή δεν πρόκειται να είναι προς όφελός μας. Πάρε θέση ενάντια σε όλα που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη! Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ. Προσπέρασε τις σειρήνες της ενσωμάτωσης και της υποταγής. Στις εκλογές της ΕΛΜΕ δώσε το παρόν στη Γενική Συνέλευση. Ψήφισε - στήριξε την "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών”.      

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ --ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

ΤΡΙΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ  2017

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.