Εκλογές: Γυναίκες... αναζητούνται για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Αρκαδία

Εκλογές: Γυναίκες... αναζητούνται για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Αρκαδία

Μάρτιος 08, 2019 - 12:08
6 σχόλια

«Ανδρική υπόθεση» είναι πλέον το αρκαδικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από τον αποκλεισμό της κυρίας Εύης Τατούλη, η οποία, αν μη τι άλλο, είναι ένα δυνατό χαρτί για το κόμμα, όπως είχε αποδείξει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το ανδροκρατούμενο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία, πάντως, χρειάζεται «άρωμα γυναίκας», και τούτο διότι με σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εφόσον υπερψηφιστεί θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, αναφέρει στο άρθρο 15 ότι ο αριθμός των υποψήφιων βουλευτών, από κάθε φύλο, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων τους, αντιστοίχως, ανά εκλογική περιφέρεια.

Πριν από δύο βδομάδες μάλιστα, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίσει τους όρους διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο, 90 ημέρες πριν από τις εκλογές, να μην έχουν αποσαφηνιστεί οι διαδικασίες. Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο να μπει ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια, η κυρία Σπυράκη είχε πει ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια τέτοια επιλογή.

Στην Αρκαδία δεν έχει ανακοινωνθεί το ψηφοδέλτιο του κόμματος, και αυτό δίνει στη Νέα Δημοκρατία το περιθώριο να το διαμορφώσει χωρίς να δυσαρεστήσει κάποιους. Διότι στη Μεσσηνία, ας πούμε, σύμφωνα με τα δεδομένα, πρέπει να αφαιρεθούν δύο άνδρες υποψήφιοι.

Εκτός από τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση, ο οποίος είναι βέβαιον ότι θα κατεβεί στις εκλογές, για το ψηφοδέλτιο έχουν ακουστεί τα ονόματα των Σωκράτη Κοσμίδη, Νίκου Γιαννακόπουλου-Γιόβα, Χρήστου Κουμουνδούρου.

Σημειωτέον ότι η υποψηφιότητα της κυρίας Πηνελόπης Γαβρά, η οποία «έπαιζε» τους προηγούμενους μήνες, έχει «παγώσει», διότι, σύμφωνα με πηγές, η ίδια αρνήθηκε. Πάντως, είχε παραστεί στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ με επίτιμο καλεσμένο τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αναμένονται ζυμώσεις το επόμενο διάστημα με μεγάλο ενδιαφέρον.


6 Σχόλια

Δε σας άρεσε η Εύη που θα μάζευε τις ψήφους τις παράταξης. Πορευτείτε τώρα με Κοσμίδη και Γιαννακόπουλο, οι οποίο δεν κάνουν ούτε για λύση ανάγκης και άλλη φορά να σκέφτεστε καλύτερα τις κινήσεις σας... Και για να προλάβω όποιο παπαγαλάκι, δεν έχω καμμία σχέση με την οικογένεια Τατούλη, απλά είμαι ένας αηδιασμένος, πρώην στρατιώτης, της παράταξης...

Παροιμία: των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, την ξέρουν εκεί στη ΝΔ? Πάλι αντιπολίτευση μας βλέπω.......! κρίμα!

Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρ’ τους μαζί σου! Αφιερωμένο εκεί στην Λεωφόρο Συγγρού της Αθήνας!

Η ΒΛΑΣΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΥΓΓΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ , ΑΛΛΑ Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΗΡΕ 421 ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΙΗΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΝΟΔΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ.

Μετα απο προσπαθειες η λυση βρεθηκε: ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΝΔ 1. Βλασης Κωνσταντινος του Γεωργιου 2.Βλασης Κωστας του Γεωργιου 3.Βλασης ενας απο εσας του Γεωργιου 4.Βλαση Κωνσταντινα του Γεωργιου 5.Βλαση Ντινα του Γεωργιου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.