Εκλογές για τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Εκλογές για τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Νοέμβριος 10, 2019 - 13:49
0 σχόλια

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει εκλογές την 28η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη, με ώρα έναρξης την 09:00 και ώρα λήξης της ψηφοφορίας 13:00, για την ανάδειξη του εκπροσώπου των Διοικητικών Υπαλλήλων και του αναπληρωτή του για τη συγκρότηση των συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με διετή θητεία. Τυχόν επαναληπτικές εκλογές θα διενεργηθούν την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.

Η εκλογή του εκπροσώπου και του αναπληρωτή του γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, που περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψήφιων εκπροσώπων των διοικητικών υπαλλήλων στα συλλογικά όργανα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι εκλογείς σημειώνουν την προτίμησή τους για έναν μόνον από τους υποψηφίους εκπροσώπους των διοικητικών στα συλλογικά όργανα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τόσο για την πρώτη εκλογική διαδικασία, όσο και για την περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας, οι ώρες διενέργειας της ψηφοφορίας θα είναι από 09:00 έως 13:00 και θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων (1ος όροφος) του κτιρίου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Τρίπολη (Δ/νση: Ακαδημαϊκού Κ. Γ. Βλάχου).

Θέσεις εκπροσώπων
Ένας τακτικός με τον αναπληρωτή του για τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συμμετέχει και στο Πρυτανικό Συμβουλίου), με διετή θητεία και με δικαίωμα επανεκλογής.

Α. Υποψηφιότητες
α) Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι διοικητικοί υπάλληλοι που αποχωρούν αυτοδίκαια από την υπηρεσία λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου ηλικίας κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόμενης θέσης.
β) Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι διοικητικοί υπάλληλοι που τελούν σε διαθεσιμότητα ή αργία.
γ) Οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχουν δυνατότητα επανεκλογής για μία (1) ακόμη θητεία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στο Τμήμα Διοικητικού Προσωπικού της Διεύθυνσης Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 14:00, με έναν από τους κάτωθι τρόπους:
 Αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου με κατάθεση υπογεγραμμένης αίτησης στο Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τ.Κ. 22131 Τρίπολη).
 Ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: protocollo@uop.gr του Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας και Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στην περίπτωση αυτή, η αίτηση θα πρέπει να φέρει την υπογραφή του/της υποψηφίου/ας.
 Επιστολικά, με συστημένη επιστολή, με την ένδειξη «ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Πρωτοκόλλου, Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τ.Κ. 22131 Τρίπολη.

Οι υποψήφιοι μπορούν να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους. Η παραίτηση γίνεται με γραπτή δήλωση του υποψηφίου, η οποία υποβάλλεται στο Τμήμα Διοικητικού Προσωπικού της Διεύθυνσης Προσωπικού του Ιδρύματος, έως την έναρξη της διαδικασίας εκλογής.

Οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων και παραιτήσεων πρωτοκολλούνται από το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Πρωτοκόλλου, ώστε να προκύπτει η ημερομηνία υποβολής τους.
Ευθύνη διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας
Την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας θα έχει τριμελής εφορευτική επιτροπή με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη, η οποία θα ορισθεί από τον Πρύτανη του Ιδρύματος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Σε περίπτωση που δεν εκλεγούν οι εκπρόσωποι, τα παραπάνω συλλογικά όργανα θα συγκροτηθούν χωρίς εκπροσώπους των Διοικητικών Υπαλλήλων.

Β. Εκλεκτορικό σώμα
Το εκλογικό δικαίωμα ασκούν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, με βάση τους οποίους διενεργούνται οι εκλογές. Οι εκλογικοί κατάλογοι καταρτίζονται και τηρούνται από την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού του ιδρύματος και εγκρίνονται από τον Πρύτανη. Οι εκλογικοί κατάλογοι οριστικοποιούνται είκοσι ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 8η Νοεμβρίου 2019 και παραδίδονται στην τριμελή εφορευτική επιτροπή.

Γ. Ευθύνη διεξαγωγής εκλογικής διαδικασίας
Την ευθύνη διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας έχει τριμελής εφορευτική επιτροπή, με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη. Τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής είναι μέλη της οικείας κατηγορίας προσωπικού του Ιδρύματος και ορίζονται με απόφαση του Πρύτανη, τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας, ήτοι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019. Η τριμελής εφορευτική επιτροπή, αφού της παραδοθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων εξετάζει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την υποβολή υποψηφιότητας, καθώς και αν συντρέχουν στο πρόσωπό τους κωλύματα εκλογιμότητας και μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από τη συγκρότησή της, ανακηρύσσει τους υποψηφίους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Με επιμέλεια της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, αναρτάται στην κεντρική ιστοσελίδα του Ιδρύματος ο πίνακας των
υποψηφίων. Η τριμελής εφορευτική επιτροπή οργανώνει και επιβλέπει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και εκδίδει το αποτέλεσμα.

Δ. Ψηφοφορία
Η ψηφοφορία είναι άμεση και μυστική και καθολική και διεξάγεται με κάλπη. Σε περίπτωση ισοψηφίας, για την ανάδειξη εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο, η εκλογική διαδικασία επαναλαμβάνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 8 του άρθρου 15 του Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄114). Κάθε σχετική λεπτομέρεια ως προς τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας θα καθοριστεί από την τριμελή εφορευτική επιτροπή. Σημειώνεται ότι η παρούσα προκήρυξη θα σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος, θα αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και θα καταχωρηθεί στον ιστότοπο του προγράμματος ΔΙ@ΥΓΕΙΑ.

Ο Πρύτανης
του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.