Τατούλης

Εκλογές 2019: «Πρωταθλήτρια» στην αποχή η Αρκαδία

Εκλογές 2019: «Πρωταθλήτρια» στην αποχή η Αρκαδία

Ιούλιος 08, 2019 - 10:51
4 σχόλια

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκε η αποχή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου  2019, φθάνοντας σε ποσοστά που αγγίζουν το 50% σε πολλές περιοχές στην επικράτεια.

Οι νομοί οι οποίοι σημείωσαν τη μεγαλύτερη αποχή είναι αυτοί της Φλώρινας, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Ευρυτανίας, Λέσβου, Αρκαδίας και Χίου.  

Για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, σχεδόν ένας στους δύο από τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους δεν προσήλθε στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στην Αρκαδία η απόχη έφτασε στο 50,8%

Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους ήταν 124.728, ενώ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου συμμετείχαν 61.139 ψηφοφόροι.

Αναλυτικά ανά δήμο:

Στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας η αποχή έφτασε το 46%

Στον δήμο Γορτυνίας η αποχή αναρριχήθηκε στο 54,46%

Στην Μεγαλόπολη η αποχή είναι 52,27%

Στην Νότια Κυνουρία το  47,28% των ψηφοφόρων δεν προσήλθαν στην κάλπη

Στον δήμο Τρίπολης η αποχή έφτασε στο 51,92%


4 Σχόλια

Ελεος με αυτήν την αποχή... Προφανώς και κάποιοι δεν πήγαν να ψηφίσουν αλλα οι μισοί στους εκλογικούς καταλόγους έχουν πεθάνει και οι αλλοι μισοί ζουν στο εξωτερικό.

5500 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ,ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;;;ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ.ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ.

Ετσι οριζουν το μελλον των παιδιων τους η" και τους δικο τους (οι νεοι) οσοι απεχουν απο το εκλογικο τους δικαιωμα.Τελικα αυτη ειναι η πολη της πρωτιας σε ολα τα Αρνητικα,που μπορει να εχει μια πολη.Μεγαλη η λιστα,μονο θετικο τα πανηγυρια και τα κλαρινα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.