Εκλογές 2015: Ολοκληρώνεται η διαδικασία των εκλογών

Εκλογές 2015: Ολοκληρώνεται η διαδικασία των εκλογών

Ιανουάριος 25, 2015 - 18:43
0 σχόλια

Ολοκληρώνεται σε λίγο η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, οι οποίες θα κλείσουν και θα σφραγιστούν στις 19:00 ακριβώς. Η εκλογική διαδικασία φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί ομαλά, με ελάχιστα προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Β. Ελλάδα. Σημειωτέον ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα, και ιδίως στην Αθήνα, αθρόα ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων τις απογευματινές ώρες, κυρίως προτού εκπνεύσει ο χρόνος προσέλευσης στις κάλπες.

Το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου βαίνει αμείωτο. Στο κέντρο Τύπου στο Ζάππειο βρίσκονται αντιπρόσωποι από εκατό ξένα πρακτορεία ειδήσεων, καναλιών και εφημερίδων, από 66 που είχαν παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014. Υπάρχουν 1.015 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, ενώ η πολυπληθέστερη ομάδα είναι εκείνη των Ισπανών, που μετρούν 70 διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στις κάλπες νωρίς το πρωί. Ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του μίλησε ακόμα μία φορά για την σταθερότητα και την ανάπτυξη που θα εξασφαλίσει η Νέα Δημοκρατία για τη χώρα, ενώ ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η τρόικα δεν θα ξανάρθει στην Ελλάδα», πολιορκημένος από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι του ζήτησαν να ανεβεί σε καρέκλα προκειμένου να μπορέσει να κάνει τις δηλώσεις του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται ήδη στα γραφεία του κόμματός του στη Συγγρού, ενώ εξέδρα στήνεται αυτή την ώρα στα Προπύλαια, προκειμένου να μιλήσει αργότερα το βράδυ ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις της Παρασκευής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το διψήφιο ποσοστό των αναποφάσιστων αναμένεται να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Σημειωτέον ότι το ποσοστό της αυτοδυναμίας διαμορφώνεται ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβουν τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Δηλαδή, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα μπουν στη Βουλή τόσο μειώνεται και το ποσοστό που θα καθορίσει την αυτοδυναμία.

Μείνετε στο ArcadiaPortal.gr και παρακολουθείστε ζωντανά τα αποτελέσματα στην Αρκαδία.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.