Εκλογές 2015: Το κλίμα στην Ελλάδα

Εκλογές 2015: Το κλίμα στην Ελλάδα

Ιανουάριος 25, 2015 - 23:19
0 σχόλια

Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει τη νίκη του, και αναμένεται η άφιξη του Αλ. Τσίπρα στην πλ. Κλαυθμώνος, στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παραδοσιακούς νομούς όπου κυριαρχούσε η ΝΔ, όπως εκείνος της Εύβοιας, το κόμμα της έως σήμερα αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο.

Από την Ευρώπη, τα πρώτα μηνύματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν θετικά. Ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την τεράστια, όπως είπε, επιτυχία του στις εκλογές, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Αθήνα, και στη συνέχεια στη Γερμανία, προκειμένου να μεσολαβήσει για τις διαπραγματεύσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς εμφανίστηκε μόνος του στο Ζάππειο και έκανε δηλώσεις για την ήττα του κόμματός του.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η ΝΔ άντεξε και παρέμεινε όρθια, παρά τα πολύ δύσκολα, τα αναπόφευκτα, μέτρα. «Παραδίδω μια χώρα που είναι στο ευρώ, και εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει τα κεκτημένα της», είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΝΔ θα έχει ρόλο εγγυήτριας δύναμης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της σταθερότητας.

Ακολούθως, μιλώντας από καρδιάς, είπε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του επειδή είπε την αλήθεια μέχρι τέλους, και ότι όφειλε να προειδοποιήσει. Και ευχήθηκε «να μην επαληθευτούν» οι προβλέψεις του.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.