Εκκλησιαστικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics,vid)

Εκκλησιαστικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics,vid)

Απρίλιος 08, 2017 - 10:31
2 σχόλια

Τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πάσχα εγκαινίασε ο δήμος Τρίπολης την Παρασκευή 7 Απριλίου διοργανώνοντας μία εκδήλωση με εκκλησιαστικούς ύμνους.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, καθεμιά απ’ τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αφιερωμένη και σε κάποιο ή κάποια επιμέρους περιστατικά των Παθών.

Όσοι βρέθηκαν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο είχαν την τύχη να ακούσουν επίκαιρους ύμνους, κάλαντα και τραγούδια που ανταποκρίνονται στο πνεύμα των Αγίων ημερών του Πάθους του Κυρίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η βυζαντινή χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως υπό την διεύθυνση του Βασιλείου Κούρου.

Στην ερμηνεία ήταν ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου με συνοδεία ισοκρατών, μουσικών και εκλεκτών συντελεστών. Την επιμέλεια ορχήστρας είχε ο Μανώλης Καρπάθιος όπου έπαιξε κανονάκι και μαζί του οι Νίκος Παραουλάκης στους αυλούς και ο Γιώργος Παππάς στο λαούτο.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκκλησιαστικοί ύμνοι στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο


2 Σχόλια

Δυστυχώς ο κόσμος της Τριπολης δεν ενδιαφέρεται για εκδηλώσεις περιεχομένου..κλαρινο και τσι τσι...και από την άλλη.. τι εκδηλωση θέλαμε Μεγάλη Εβδομαδα; Τραγούδια; Χορους; Παλι καλα να λεμε που κατι κινειται στη πολη..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.