Έκκληση Σμυρνιώτη για σοβαρότητα εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Έκκληση Σμυρνιώτη για σοβαρότητα εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Νοέμβριος 20, 2018 - 20:00
10 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 20 Νοεμβρίου ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης έθιξε δύο θέματα, και παράλληλα ζήτησε από τη δημοτική αρχή, αλλά και από ολόκληρο το Σώμα, να επιδείξουν σοβαρότητα εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, για να μην γελάει ο κόσμος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων ο κ. Σμυρνιώτης, πρώτον, αναφέρθηκε στο θέμα που συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή σχετικά με έκθεση πρακτικού σχετικά με την ανάθεση του Μαντζουνείου. Ο κ Σμυρνιώτης αναφέρθηκε τόσο στο θέμα του αναδόχου, καθώς επελέγη ο ένατος στη σειρά, και, απευθυνόμενος στον δήμαρχο, ρώτησε αν η διαδικασία είναι σύννομη. Ο κ. Σμυρνιώτης είπε:

«Βλέπω το πρωτοφανές φαινόμενο, μια διαδικασία για ένα έργο που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά, με δική σας ευθύνη. Ενώ το έργο είχε προταθεί από το 2013 ομόφωνα για ένταξη στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, βρέθηκε χρηματοδότηση απευθείας από το υπουργείο, ξεκίνησε μια διαδικασία το καλοκαίρι του 2016, το έργο δημοπρατήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 και με μια διαδικασία που δεν ξέρω κατά πόσον είναι σύννομη, φτάνουμε στο σημείο να το δίνουμε στον ένατο μειοδότη, με μια διαδικασία που κράτησε οκτώ-εννέα μήνες. Δυστυχώς, δεν ήμουν στην πρώτη επιτροπή. Θέλω να επισημάνω ότι σε ένα έργο, το πρώτο που κάνετε μια διαδικασία για να το εντάξετε στο ΕΣΠΑ, θέλω να σας ρωτήσω αν η διαδικασία είναι σύννομη και αν θα προχωρήσουμε σε μια σύμβαση που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση του έργου, η ανάθεση της μελέτης έγινε το 1984».

Στη συνέχεια, ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του Γιώργου Δέδε, υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Τρίπολη και ανακοίνωσε την επικείμενη έγκριση μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα:

«Άκουσα τον κ. Δέδε, υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, να δηλώνει ότι θα εγκριθεί κάποια μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα στον περιφερειακό από τη ΓΓ Δημοσίων Έργων. Αυτό το έργο έχει εκχωρηθεί στην Περιφέρεια, η οποία έχει και την ευθύνη».

Όσο πηγαίνουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να διατηρήσουμε μια σοβαρότητα, να μην πετάμε πυροτεχνήματα, για να μην γελάει ο κόσμος.

Ο κ. Παυλής, απαντώντας, είπε ότι όλα περίμενε να τα ακούσει, αλλά όχι και να τον εγκαλέσουν για το Μαντζούνειο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Τρίπολης απηύθυνε ρητορική ερώτηση στο Σώμα αν για το έργο του Μαντζουνείου που υποβλήθηκε το 2013, εγκρίθηκε η μελέτη. Επίσης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που παρουσιάζει ο Νόμος 44/12 και οι συνεχείς τροποποιήσεις του: «Είχαν υπερδεσμεύσει στο ΕΣΠΑ, και κοίταγαν να κλείσουν τα προηγούμενα. Εμείς δεν είδαμε ποτέ κάποια έγκριση. Το έργο αυτό, ουδέποτε έτυχε έγκρισης από το ΕΣΠΑ. Ποτέ. Το προηγούμενο ΕΣΠΑ έκλεινε, είχε υπερκαλύψει δύο φορές. Μετά τον Μάρτιο του 2017, η πρώτη χρηματοδότηση που ήταν διαθέσιμη, ήταν αυτή που βρήκαμε τώρα. Φθάσαμε στον διαγωνισμό, που από τότε που έγινε ο διαγωνισμός έχει πάνω από 85 φορές τροποποιηθεί ο νόμος. Αναφέρατε ότι έκανε οκτώ μήνες. Οι επιτροπές γίνονται ηλεκτρονικά. Έτυχε η πρόεδρος της επιτροπής να είναι από την Τρίπολη. Είχε ενστάσεις σε πολλά πράγματα και από τα διευκρινιστικά στοιχεία, άλλα περιέγραφε η μελέτη και άλλα έλεγαν οι προσφορές. Όταν φτάσαμε στις τελικές απαντήσεις, κρίθηκε ότι ο ανάδοχος δεν απάντησε επί της ουσίας. Ζητήθηκε επικαιροποίηση στοιχείων και οι εταιρίες δεν έφεραν τα δικαιολογητικά τους. Ο ένατος επικαιροποίησε τα δικαιολογητικά του. Δεν είπε κάποιος ότι είναι ευχάριστο που καθυστέρησε οκτώ μήνες. Αλλά αυτά που προβλέπονται από τη νομοθεσία, αυτά έγιναν».

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Ταλούμης, ρωτώντας τι έκανε ο δήμαρχος για όλα αυτά, και ο πρόεδρος του ΔΣ τον κάλεσε στην τάξη.

Ο κ. Παυλής αναφέρθηκε στις δυσκολίες του Νόμου 44/12, που δεν αφορά στην πόλη μας ή στον Δήμο Τρίπολης, αλλά είναι γενικά ένας «πονοκέφαλος» για το Δημόσιο.

Απαντώντας στη δεύτερη ερώτηση του κ Σμυρνιώτη, ο κ. Παυλής είπε ότι οι μελέτες στις οποίες αναφέρθηκε ο πρώην δήμαρχος είναι οι παλιές μελέτες και ότι καμία από αυτές δεν είχε ωριμάσει: «Μην νομίζετε ότι το έργο αυτό ήταν ώριμο. Εμείς σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και το υπουργείο, αναλάβαμε την ευθύνη να προωθήσουμε στο υπουργείο τις μελέτες, καταγράφηκαν τα προβλήματα που έπρεπε να λυθούν και αποδείχθηκε περίτρανα ότι η πλευρά του Δήμου είχε σοβαρά ελλείμματα όσον αφορά στο δικό του κομμάτι, και συγκεκριμένα στις απαλλοτριώσεις».

Μετά από αγώνα δύο μηνών ολοκληρώνονται οι απαλλοτριώσεις. Τα χρήματα του περιφερειακού είναι διασφαλισμένα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Σμυρνιώτης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι τρέχει πίσω από τη δική της σκιά και υπογράμμισε ότι το έργο του Μαντζουνείου που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα είναι το μόνο που θα έχει εντάξει η δημοτική αρχή.


10 Σχόλια

Ρε παιδια ο Θεοδωρακοπουλος οταν ειπε οτι μιλησε με εναν συναδελφο του για το θεμα των νεκροταφειων εννοουσε οτι μιλησε με καποιο νεκροθαφτη απο την Αθηνα?

Αντε γΕια ελεγε και ο Τακης Τσουκαλας και τωρα ζηταει συγνωμη απο τον Αντετοκουμπο .Απο τον Ιουνιο και για τεσσερα χρονια θα τον λες Δημαρχο τον Γιαννη φιλε.

Ο Τζιουμης ειναι για σκι στο εξωτερικο?Τοσο πολυ τον πειραξε το χρισμα ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ στον Παυλη?

Δημοτικο συμβουλειο χωρις δημοτικους συμβουλους.Απουσες οι παραταξεις Τζιουμη Τσιαμουλου ντροπη σας

Ο Παυλης θελει και τα νεκροταφεια στο νομικο προσωπο για να πληρωνουν και οι πολιτες στα χωρια.Θελει να βαλει φορο και στα νεκροταφεια των χωριων μας και τις ιδιες τιμες για αγορα ταφου κλπ οπως και στην Τριπολη. Φαγατε στα σιδερα φαγατε στα μπετα φαγατε φαγατε...........

Καλά όλοι οι νόμοι είναι κατά του Παυλή; Οι άλλοι δήμοι πως κάνουν έργα; Δεν έχουν την ίδια νομοθεσία; H Kαλαμάτα κάνει έργα, το Αργος κάνει έργα , το Αστρος και το Λεωνίδιο που είναι μικρότεροι δήμοι το ίδιο. Μόνο στην Τρίπολη ο Δήμαρχος δυσκολεύεται από τους νόμους και τις διαδικασίες; Eάν δε μπορεί πια να παραιτηθεί να αναλάβει κανένας άλλος που μπορεί...

Πετρος 00:30 Μην ανησυχείς έτσι κι αλλιώς τη σφαλιάρα δεν τη γλυτώνουν στις εκλογές ο Παυλής και ο θίασός του

παιδια ναι ,μην ανησυχειτε ,το βραδυ των εκλογων γιαννακης και παυλης θα εχουν κολυβα ,εχει να πεσει γελιο

@22.50 κοιτα να ψηφίσεις τζιουμη στις εκλογες που δεν εχει αναγκη γιατι θα κανεις παλι καμια μ....α και θα ψηφισεις κανεναν που θα παει να λυσει τα δικα του "προβληματα"με τα λεφτα του δημου!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.