Εκκίνηση για το ποδηλατικό Brevet 200χλμ στην Τρίπολη (pics,vid)

Εκκίνηση για το ποδηλατικό Brevet 200χλμ στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιούνιος 17, 2017 - 10:12
0 σχόλια

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο ΠΟΤ διοργάνωσε τον ποδηλατικό αγώνα το Σάββατο 17 Ιουνίου στην Αρκαδία, τον επονομαζόμενο και ως «Brevet».

Περίπου 70 ποδηλάτες πήραν την εκκίνηση στις 9:00 το πρωί στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, με στόχο να διανύσουν και να τερματίσουν τα 200 χιλιόμετρα της απαιτητικής διαδρομής.

Η κυκλική διαδρομή 200χλμ.περνά μέσα από γραφικά χωριά, ιστορικά μνημεία, και δασική φύση στα πανέμορφα αρκαδικά βουνά. Οι αθλητές θα διανύσουν την απόσταση Λεβίδι – Βλαχέρνα – 111 – Δάφνη - φράγμα Λάδωνα – Τρόπαια – Λαγκάδια – Καρκαλού – Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Καρύταινα - Μεγαλόπολη – Τρίπολη.

Τα Brevets ξεκίνησαν από τη Γαλλία. Είναι ερασιτεχνικοί αγώνες χρονομετρημένων διαδρομών 200, 300, 400, 600, 1.000 ή και περισσότερων χιλιομέτρων με καθορισμένη μέγιστη διάρκεια και σε κάθε είδος (ασφάλτινου) δρόμου. Τα Brevets είναι ποδηλατικές εκδηλώσεις ανοιχτές σε κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη.

Λίγο πριν από την εκκίνηση, οι ποδηλάτες μίλησαν στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για τη σημασία του αγώνα, στον οποίον παίρνουν μέρος ποδηλάτες όλων των ηλικιών, με βασικό στόχο τον τερματισμό. Τα Brevets είναι ποδηλατικές εξορμήσεις μεγάλων αποστάσεων και διοργανώνονται χάρις στις προσπάθειες ανθρώπων με πολύ μεράκι και αγάπη για το ποδήλατο, όπως του κ. Μάγκλαρη και του ΔΣ του ΠΟΤ.

Όπως ανέφεραν οι αθλητές αυτό που έχει σημασία για εκείνους είναι ο τερματισμός.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκκίνηση για το 5ο Βrevet στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.