Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από το Σύλλογο Μπασιάκου Τρίπολης

Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από το Σύλλογο Μπασιάκου Τρίπολης

Ιούλιος 25, 2014 - 12:19
12 σχόλια

Ο Σύλλογος Μπασιάκου Τρίπολης διοργανώνει οδική εξαήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη 6-11 Σεπτεμβρίου.

1η μέρα ΤΡΙΠΟΛΗ-ΞΑΝΘΗ

Πρωί (05.00΄)˙ αναχώρηση για Λαμία,
Πλαταμώνα, Ξάνθη.
   2η μέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωί αναχώρηση για Κων/πολη.
Απόγευμα· προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο, πανόραμα της Ευρωπαϊκής και Ασιατικής ακτής με τα γραφικά λιμανάκια, τα παλάτια και τα κάστρα στις πανέμορφες όχθες, Κεράτιος Κόλπος, Πύργος του Γαλατά.
   3η μέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωί: περιήγηση / επισκέψεις. Βυζαντινός
Ιππόδρομος, Γερμανική Κρήνη, Αιγυπτιακός
Οβελίσκος,Τρίποδας των Δελφών, Μπλε Τζαμί Στέρνα του Ιουστινιανού, Πατριαρχείο, Παναγία
Βλαχερνών, Τείχη Θεοδοσίου, Ζωοδόχος Πηγή / Μπαλουκλί, Τάφοι Πατριαρχών, εργαστήρια
δέρματος, βαμβακερών, κοσμημάτων,
πολυτίμων λίθων. Βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο νυκτερινό κέντρο «GAR» (Φολκλορική / Χορευτική βραδιά, πλήρες καλλιτεχνικό πρόγραμμα με  διάσημα
συγκροτήματα, χορούς της κοιλιάς,
πλούσιο δείπνο).
   4η μέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ολοήμερη περιήγηση / επισκέψεις Αγ. Σοφία,
Σουλτανικά Παλάτια, Μονή της Χώρας.
   5η μέρα ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Πρωί• εκδρομή στα Πριγκηπόννησα., επίσκεψη της Χάλκης (Πατριαρχική Θεολογική Σχολή), πανοραμάτων νησιών Πρώτη, Αντιγόνη, Πρίγκηπος και της Ασιατικής Ακτής της Προποντίδας Χαλκηδόνα, Χρυσούπολη κ.λπ.). Απόγευμα επίσκεψη στην φαντασμαγορική αγορά Καπαλί Τσαρσί με τα 4000 καταστήματα. 17.00΄ αναχώρηση για Κομοτηνή.
   6η μέρα ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΤΡΙΠΟΛΗ
Πρωί (07.00΄)˙ αναχώρηση για Πλαταμώνα, Τέμπη, Λαμία, Αθήνα, Τρίπολη.
Άφιξη το βράδυ στις 22.30΄ περίπου.

ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
1.Ολόκληρη η διαδρομή και όλες οι αναφερόμενες περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πολυτελές πούλμαν.
2.Οι διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχεία 3/4*.
3.Ένα πλούσιο γεύμα σε παραδοσιακή ψαροταβέρνα (τσιπούρα, ορεκτικά, σαλάτες) στο Κούμκαπί / Κοντοσκάλι (η Πλάκα της Κων/πολης) με μουσικές της Ανατολής.
4.Αρχηγός - ξεναγός. 5.Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: εισιτήρια για μουσεία  και οποιαδήποτε αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα,  κρουαζιέρα στο Βόσπορο, εισιτήρια για Πριγκηπόννησα, φολκλορική βραδιά με κορυφαίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πλήρες δείπνο / ποτό στο πολυτελές νυκτερινό κέντρο «GAR» και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ΡΗΤΑ παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ


12 Σχόλια

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΡΕ ΚΟΠΑΝΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΡΡΟΜΗ.ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Είναι πραγματικά χρήσιμο ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Εκτός από τον ανώνυμο που μιλάει για κόπανους και τον άλλο που "πάλι με χρόνια με καιρούς..." (αυτοί θα πάθουν άγρια κολούμπρα απ' αυτά που θα δουν), οι άλλοι θα βγάλουν πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα, θα λυπηθούν για το πώς πήγαν τα πράγματα ιστορικά και θα ζηλέψουν. Και για να προετοιμαστούν, καλό είναι να έχουν διαβάσει τον "Σέργιο και Βάκχο" του Καραγάτση, λίγο μεγάλο αλλά εύκολο και διασκεδαστικό ανάγνωσμα και κυρίως εποικοδομητικό. Η Πόλη συνεχίζει να είναι κοσμοπολίτισσα, όπως ήταν η Θεσσαλονίκη πριν "απελευθερωθεί από τον ένδοξο βασιλιά μας πάνω σε λευκό άτι". Όσο και να προσπάθησαν οι εκεί σωβινιστές να την εκκαθαρίσουν, δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα (ίσως ο σεισμός 7 Ρίχτερ που αναμένουν το πετύχει).

Το ταξίδι μου στην Πόλη ήταν συγκλονιστικό . Όποιος δεν γουστάρει , ναμην πάει , αυτός θα χάσει και θα χάσει πολλά !!!!!! Η ψυχική μου κατάνυξη με την επίσκεψη μου στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΟ και μετά στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ήταν ανεπανάληπτη Τα έξοδα μου , μόνο για τις προσωπικές μου ανάγκες , για ύπνο σε ένα απλό ξενοδοχείο , για φαγητό και κάτι λίγα για το τραμ . Γ ια σουβενίρ ούτε λόγος . Έψαξα και βρήκα στο Μοναστηράκι . Επισπεύτηκα πολλά αξιοθέατα Βυζαντινά και μη , περπάτησα στο παζάρι στην παλιά πόλη και το χαμόγελο μου – ιδικά την πρώτη μέρα – ήταν μέχρι τα αυτιά μου , γιατί η σύζυγος έκανε το << λάθος >> και την πρώτη μέρα λόγο ζέστης είχε βγει πιο ελαφρά ντυμένη ιδικά στο μπούστο - στην Ελλάδα δεν θα είχε δοθεί καμία σημασία – και τα περισσότερα αντρικά ( τουρκικά ) βλήματα ήταν γουρλωμένα χαχαχαχαχαχα Δοκίμασα λουκουμάδες , μπακλαβά , κανταΐφι αλλά τα δικά μας είναι πολύ καλύτερα , μια διαφορά που μου άρεσε ήταν το πώς σερβίρουν όταν παραγγέλλεις κεμπάπ , στο πιάτο είχε μοσχαράκι , αρνάκι , κοτόπουλο και κιμά χωρίς χοιρινό , ήταν ωραίο. Επειδή η επίσκεψη μου στην πόλη ήταν με το << ζόρι >> λόγο συζύγου , αλλά τελικά το χάρηκα , θα συνιστούσα ένα ταξιδάκι στην Πόλη .

Δεν υπάρχει η Πόλη εδώ και αρκετούς αιώνες. Η Αγία Σοφία υπάρχει και μερικά άλλα ελάχιστα. Στους φανατικούς Χριστιανούς αυτό μπορεί να αρκεί για ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, για εμένα όχι. Δεν θα πάω ποτέ γιατί όταν ταξιδεύω σε μια πόλη δεν θέλω να κοροϊδεύω τον εαυτού μου. Καλά για το Πατριαρχείο ασχολίαστο. Η Κωνσταντινούπολη έχει πληθυσμό 14+ εκατομμύρια. Αυτά που βλέπουν οι τουρίστες αφορούν ένα ελάχιστο κομμάτι της πόλης και του πληθυσμού. Ούτε τις παράγκες βλέπουν ποτέ, ούτε την πραγματική Κωνσταντινούπολη. Δεν νοιώθω ανατολίτης, αλλά και αν ήθελα να δω ανατολή θα με ενδιέφερε περισσότερο η Αραβική Ανατολή (όχι προφανώς των φανατικών Ισλαμιστών). Με όλη την Ευρώπη στα δυτικά μας προτιμώ να πάω 30 ταξίδια στο Παρίσι παρά ένα στην Κωνσταντινούπολη. Δεν είμαστε ανατολή, εμείς γεννήσαμε την δύση.

Αν δεν υπάρχει η Πόλη από αιώνες, δεν υπάρχει ούτε η Κωνσταντινούπολη. Λέγεται Istanbul.

Ινσταμπουλ να τη λες εσυ τουρκόσπορε. Εμείς Κωνσταντινούπολη την ξέρουμε και ετσι θα τη λεμε πάντα.

Δόξαζε εσύ τους ελληνικότατους ποδοσφαιριστές της ομαδάρας σου (Μπαράλες, Ουσέρο και Κοσίσκι) και άσε εμάς τους τουρκόσπορους να μιλάμε για την Istanbul. Και ετοιμάσου να εκστρατεύσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Ηρεμήστε. Κι αν πάτε, φροντίστε να αξιοποιήσετε και να απολαύσετε την επίσκεψη. Έχω πάει στην Πόλη έξι φορές σε διάστημα δύο σχεδόν δεκαετιών. Κaι θα κάνω ένα σχόλιο που απευθύνεται στους πελάτες των τουριστικών γραφείων: Όλες οι εκδρομές που οργανώνονται από ελληνικά πρακτορεία στην Πόλη είναι τουλάχιστον απάτη, όχι ως προς το κόστος αλλά ως προς το πρόγραμμα. Μην τους κάνετε τη χάρη. Απαιτείστε ουσιαστική περιήγηση στην Πόλη και τα μνημεία της και αρνηθείτε τις βολικές και κερδοφόρες αηδίες που σας πασάρουν θρασύτατα, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό και προσκυνηματικό χαρακτήρα των εκδρομών...

Δεν με ενδιαφερει το ποδόσφαιρο. Είναι για καθυστερημένους σαν κι εσενα.

@ Anonymous Κυρ, 27 Ιουλ 2014 - 23:14 Είσαι βλάκας με περικεφαλαία, μεγαλύτερη από του Κολοκοτρώνη... Το ότι κάποιος φίλαθλος επευφημεί τους ξένους παίκτες της ομάδας που υποστηρίζει, δεν σημαίνει ότι ασπάζεται τη φιλοσοφία, τον πολιτισμό και ό,τι άλλο «σέρνει» ο καθένας πίσω του... Υ.Γ 1: Με το σκεπτικό το δικό σου, καθυστερημένος είσαι εσύ, που δεν σε ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο...Αποτελείς τη μειοψηφία, ούτως ή άλλως...Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει από ποδόσφαιρο, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο... Υ.Γ 2: Για άνθρωπο που δεν τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, μια χαρά τους ξέρεις τους Μπαράλες, Ουσέρο και Κοσίτσκι...Και μάλιστα τον τελευταίο, που είναι μεταγραφή μόλις λίγων ημερών...Ούτε λεπτομερή ενημέρωση να είχες, βρε παιδί μου... @ Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Κυρ, 27 Ιουλ 2014 - 22:38 Χαλάρωσε, μεγάλε...Δεν σου απαγόρευσε κανείς να τη λες Κωνσταντινούπολη, ούτε όμως θα υπαγορεύσεις και στους Τούρκους να τη λένε και να τη γράφουν "Istanbul" στη γλώσσα τους, επειδή εσύ (και κάποιοι άλλοι με τα ίδια σκουριασμένα μυαλά) είσαι εθνικόφρων υπέρ το δέον...Σου υπαγόρευσαν εσένα οι Αμερικάνοι, να λες τη Νέα Υόρκη «Νιού Γιόρκ», οι Άγγλοι να λες το Λονδίνο «Λάντον», οι Γερμανοί να λες το Μόναχο «Μούνχεν» κ.ο.κ; Στα τούρκικα, η πόλη γράφεται "İstanbul". Και στα αγγλικά "Istanbul". Τί να κάνουμε δηλαδή, έτσι τη λένε οι άνθρωποι. Εμείς θα υπαγορεύσουμε στους άλλους πώς να λένε στη δική τους γλώσσα μια πόλη, είτε δικιά τους ή ξένη; Δικιά τους είναι στο κάτω-κάτω η γλώσσα, ότι θέλουν ας λένε (στη γλώσσα τους)! Και για να τελειώνει αυτό το θέμα της πατριωτικής βλακείας, η πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αυτή η μοναδική μεγαλούπολη που εκτείνεται σε δύο ηπείρους, στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ λέγεται Κωνσταντινούπολη, ενίοτε και απλώς «Πόλη». Τελεία και παύλα...Όλα τα άλλα, είναι απλώς οδοντόκρεμες...

Γελοίε "Χαλαρώστε, καλοκαίρι είναι... (χωρίς επαλήθευση) Δευ, 28 Ιουλ 2014 - 11:42", τους Μπαράλες, Ουσέρο και Κοσίτσκι τους μαθαίνω συχνάζοντας στο σάιτ που μας πασάρει σαν τελευταία νέα το αν προπονήθηκαν, αν δεν προπονήθηκαν, σε λίγο θα μας ενημερώνει αν κατουράνε εύκολα και πόσες φορές το τινάζουν! Αν είμαι βλάκας με περικεφαλαία είναι γιατί συνεχίζω σαν μαζόχα να μπαίνω εδώ και να διαβάζω τις μακακίες σου. Και να ξέρεις ότι η πλειοψηφία δεν είναι πάντα ο κανόνας, αλλιώς "τρώτε σκατά, όλες οι μύγες τα προτιμάνε". Διαχειριστή, μην το κόψεις, αφήνεις να περνάνε πολλές μακακίες και χειρότερες. (άκου λέει, φιλοσοφία και πολιτισμός που σέρνουν τα τσογλανάκια) (πάντως εγώ τη λέω Κωνσταντινούπολη)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.