Εκδήλωση βράβευσης του διεθνούς φήμης Αρκά εικαστικού Νίκου Φλώρου από το Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Εκδήλωση βράβευσης του διεθνούς φήμης Αρκά εικαστικού Νίκου Φλώρου από το Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Απρίλιος 19, 2019 - 10:36
7 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της δράσης του «Ο πολιτισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση τιμής του διεθνούς φήμης Αρκά καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου την Πέμπτη 18 Απριλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Την παρουσίαση του καλλιτέχνη επιμελήθηκε, μέσα από μία ζωντανή συζήτηση με ο γνωστός παρουσιαστής των καλλιτεχνικών δρώμενων κ. Αλέξης Κωστάλας, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η ιστορικός – δημοσιογράφος Εύα Γαλανιάδη.

Η κυρία Γαλανιάδη με έναν ιδιαίτερο και θεατρικό τρόπο οδήγησε, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ. Γιώργου Κωτσιόπουλου την εκδήλωση, παρουσίασε τους καλεσμένους και μίλησε για τον γλύπτη Νίκο Φλώρο, χαρακτηρίζοντας τον ως έναν πρεσβευτή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο.

«Ο επιχειρηματίας δουλεύει με τα χέρια. το μυαλό και την καρδιά. Μήπως, λοιπόν, η επιχειρηματικότητα είναι και τέχνη; Μάλιστα, όταν στην καρδιά του επιχειρηματία βρίσκεται η Αρκαδία, ένα παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού τους προηγούμενους αιώνες, ο λόγος για τον οποίον οι Ευρωπαίοι ταξίδευαν στον τόπο μας ακόμα και μεσούσης της Ελληνικής Επανάστασης, ο -στην κοινή συνείδηση- πρακτικός άνθρωπος, ο άνθρωπος που επιχειρεί, θέλει η Αρκαδία να γίνει και πάλι προορισμός, ομφάλιος λώρος που θα μεταγγίσει γνώση, φως, πολιτισμό και πλούτο, υλικό και πνευματικό, σε όλο τον κόσμο, όχι πλέον ως γη του Πάνα και του Διόνυσου, αλλά ως τόπος εξωστρέφειας και ανάπτυξης, που τιμά το ένδοξο παρελθόν του και που σχεδιάζει ένα λαμπρό μέλλον»

Η εκδήλωση η οποία να σημειώσουμε έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΕΔ Πελοποννήσου, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή ο οποίος ανέφερε ότι η σκέψη για την διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης ξεκίνησε όταν στο Επιμελητήριο συζητούσαν για το τι θα μπορούσε να γίνει για να προβληθεί η Αρκαδία, τι είναι αυτό που μπορεί να την βγάλει από τα σύνορα της χώρας και να την βοηθήσει να γίνει γνωστή και να προσελκύσει νέους επισκέπτες.

Όπως τόνισε, ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να δει την τέχνη ως μια επένδυση και μάλιστα υψηλής απόδοσης και οφείλει να την στηρίξει και να την προωθήσει, καθώς το όφελος θα είναι τεράστιο και ανεκτίμητο, τόσο για τον ίδιο τον πολιτισμό που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές όσο και για την ανάπτυξη κάθε τόπου.

Η τέχνη λοιπόν φυσικά και μπορεί να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, πρώτα όμως πρέπει εμείς να στηρίξουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της

Έπειτα χαιρετισμό έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Μπουλούγαρης σολίστ κιθάρας ο οποίος προωθεί την κιθαριστική τέχνη ως ύψιστο όνειρό του. Συνεχίζοντας την παράδοση που κληροδότησαν Έλληνες κιθαριστές προηγούμενων γενεών, ερμηνεύει μέσα από υψίφωνα και σπάνια κουρδίσματα ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Στο τέλος της βραδιάς έγινε και η βράβευση του διεθνούς φήμης Αρκά εικαστικού Νίκου Φλώρου από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Βράβευση Φλώρου από το Επιμελητήριο Αρκαδίας


7 Σχόλια

θα παρακαλουσα το επιμελητηριο να ειναι ποιο προσεκτικο και την επομενη φορα να εχει εναν παγκο με γουρνοπουλα απ εξω ωστε να υπαρχει λογος να ερθει καποιος απο την δημοτικη αρχη. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!! ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ , ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΚΩΣΤΑΛΑ κ κυριως ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΦΛΩΡΟ.

Κανονίζετε Βιολιά και Κλαρίνα για το Πάσχα και δεν παρεβρεθήκατε σε πια τόσο σημαντική βραδιά για την Αρκαδία με τον σημαντικότερο Αρκά καλλιτέχνη εν ζωή. Εμπαθείς.....Ακατάλληλοι......Απολίτιστοι...... Ξέχασες τις μπύρες αγαπητέ στο προηγούμενο σχόλιο

το μυαλο σας ειναι μονο να πλαγιασετε τον εμπορικο κ το επιμελητηριο για να σας κωλοστηριξει στην εκπτωτικη βραδυα κ στην καρτα νεων........για να κανετε το κομματι σας. ρε ουστ!!!!!!!

Ηταν πολύ ωραια εκδήλωση καλύτερα που δεν ήρθε η δημοτική αρχή θα έριχνε το επίπεδο των παρευρισκόμενων

Υποβιβασμός της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας σε .....Μονή από την έμπειρη και πολυγραφότατη κ.παρουσιάστρια,

Ειναι εντυπωσιακό το οτι εσταλησαν προσκλήσεις σε ολους τους φορείς της πόλης και ειδικότερα στη δημοτική αρχή, στους υποψήφιους που εχουν μοτο "εμεις μπορούμε", "αλλάζουμε τα δεδομένα", "τριπολη πρωτεύουσα του Μοριά". Τελικά οταν δεν παρευρίσκονται καν, εστω απο περιέργεια, σε μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου με τον Αλ.Κωστάλα δείχνουν το ανύπαρκτο ενδιαφέρον για την πολιτιστική ανάπτυξη και τον τουρισμό. Ντροπή !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.