Εκδήλωση του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας στην Αθήνα

Εκδήλωση του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας στην Αθήνα

Σεπτέμβριος 15, 2017 - 17:20
0 σχόλια

Ο Βαγγέλης Πατάκας, Μαθηματικός MSc, απόφοιτος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με ακαδημαϊκή έρευνα σε Ελλάδα και Αγγλία πάνω στη φιλοσοφία της Επιστήμης και τη θεμελίωση της Λογικής, έρχεται καλεσμένος του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας, για μία βραδιά στα όρια της ανθρώπινης σκέψης, από τον Αριστοτέλη ως τον Βίντγκενσταϊν.

Αιώνια η αναζήτηση του ανθρώπου για γνώση και διατύπωση των φυσικών νόμων που διέπουν το Σύμπαν. Αριθμητική, Γεωμετρία, Ανάλυση, Άλγεβρα. Αρχικά εργαλεία διατύπωσης και υπολογισμού δεδομένων, στη συνέχεια βάση όλων των επιστημών και γλώσσα ερμηνείας μη εμπειρικών φαινομένων. Όλο το οικοδόμημα του σύγχρονου επιστημονικού πολιτισμού μας, στηρίζεται στα Μαθηματικά.

Τα Μαθηματικά όμως πού στηρίζονται;

Τι είναι τα περίφημα Αξιώματα από τα οποία ξεκινούν όλα και πώς δημιουργούν θεωρίες συνεπείς αλλά μη πλήρεις; Και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη αντίληψη για να περιγράψει ένα Σύμπαν στο οποίο περιλαμβάνεται;

​Τα όρια της γλώσσας μου, τα όρια του κόσμου μου.

Η εκδήλωση θα γίνει την  Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. - 8 μ.μ. στο Κτήριο Αβέρωφ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.