Εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Σιλιμνιωτών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (pics)

Εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Σιλιμνιωτών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (pics)

Μάρτιος 18, 2019 - 20:00
0 σχόλια

Εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Σιλιμνιωτών «Η Αγία Κυριακή» στο κτήριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των αγωνιστών της επανάστασης. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους Σιλιμνιώτες αγωνιστές και σε ιστορικά γεγονότα τόσο για το χωριό και την συμβολή του στην επανάσταση μιας και στη Σιλίμνα ήταν ένα από τα αρχηγεία του Αρχιστράτηγου Κολοκοτρώνη, όσο και για την εκκλησία μας που εορτάζει την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Πραγματοποιήθηκε ανάγνωση ποιημάτων του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη από μέλη του Συλλόγου και κατοίκους του χωριού, αναφέρθηκαν πληροφορίες για την ονομασία του χωριού αλλά και του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας, καθώς και ιστορικά γεγονότα για την ενημέρωση του Γέρου του Μοριά για τον θάνατο του γιού του Πάνου Κολοκοτρώνη.

Η χορωδία που αποτελούνταν από γυναίκες του χωριού, μας θύμισε τα τραγούδια της επανάστασης και μας ταξίδεψε στο κλίμα της εποχής. Συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.