Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη δακοκτονία στο Άστρος (vid)

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη δακοκτονία στο Άστρος (vid)

Σεπτέμβριος 08, 2017 - 16:01
0 σχόλια

Εκδήλωση και ομιλία του ΚΚΕ χθες στην πλατεία του Άστρους με θέμα τη δακοκτονία και τα προβλήματα που προκαλεί η μη εκτέλεσή της. Ο κεντρικό ομιλητής, το μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ν. Γόντικας έκανε λογο, μεταξύ άλλων, για τις Κυβέρνησης – Περιφέρειας – Δήμων που «συνειδητά απαξιώνουν, διαλύουν και τελικά καταρρέουν συνειδητά τα προγράμματα συνολικής και ενιαίας καταπολέμησης του δάκου».
Απαιτήθηκε να:

Να δοθούν τώρα τα φάρμακα στους αγρότες για να περισώσουν ότι γίνεται.

Να δοθεί τώρα, στο και πέντε έστω και με απευθείας ανάθεση η δακοκτονία

Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και των υπηρεσιών του.

Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου επιστημονικού – τεχνικού προσωπικού, (μονίμου και εποχικού), στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.

Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.

Πηγή: astrosnews.gr

Video: 

astrosnews_ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ ΑΣΤΡΟΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ_7_9_17


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.