Εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος» για την επέτειο των 198 χρόνων από την Άλωση της Τριπολιτσάς (pics,vid)

Εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος» για την επέτειο των 198 χρόνων από την Άλωση της Τριπολιτσάς (pics,vid)

Σεπτέμβριος 27, 2019 - 23:00
1 σχόλια

Τα εγκαίνια της έκθεσης με όπλα και παραδοσιακές ενδυμασίες πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης στο πλαίσιο εορτασμού της 198ης επετείου από την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Η ΙV Μεραρχίας Πεζικού και ο Υποστράτηγος Νικόλαος Λάλος διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Ελευθερίας Προανάκρουσμα 198 χρόνια μετά την Άλωση της Τριπολιτσάς»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα εγκαίνια Έκθεσης με όπλα και παραδοσιακές ενδυμασίες του Συλλόγου «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας» από το Δήμαρχο Τρίπολης και το Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού.

Στην συνέχεια ακολούθησε μουσικοχορευτικό δρώμενο με παραδοσιακά ακούσματα από την ορχήστρα μουσικών της Τρίπολης, καθώς και ένα μικρό θεατρικό δρώμενο από το χορευτικό συγκρότημα «Πολιτιστική κληρονομιά».

Ο Αρχιμανδρίτης (ΣΙ) Μελέτιος Κουράκλης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Θρησκευτικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η Συμβολή του Κλήρου στον αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821».

Η εκδήλωση έκλεισε με την συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική της Μεραρχίας με τη συμμετοχή της χορωδίας του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης της Δημητσάνας.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος»


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.