Εκδήλωση τιμής στον Λαγκαδινό ήρωα του 1821 Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (photos)

Εκδήλωση τιμής στον Λαγκαδινό ήρωα του 1821 Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (photos)

Απρίλιος 19, 2014 - 10:13

Την Κυριακή 30 Μαρτίου μέλη και φίλοι του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών τίμησαν με την παρουσία τους στην Ηλιούπολη (Πλ. Αγ. Σικελιανού) τη μνήμη του μπουρλοτιέρη Ιωάννη Θεοφιλόπουλου. Μετά το τρισάγιο που εψάλη από τον πανοσιολογιώτατο πατ. Διονύσιο, ακολούθησε η ομιλία του πρώην προέδρου του συνδέσμου μας κου Γεωργίου Δόγα.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία και αναφορές που καταδεικνύουν το μέγεθος της ανδρείας και του ηρωισμού του μεγάλου Λαγκαδινού ήρωα (βλ. ΗΧΩ, φύλλο Μαρτίου).

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του τιμώμενου από τον πρόεδρο του Συνδέσμου μας κο Ιωακείμ Χρ. Φιλόπουλο και τον πρόεδρο του Συλλόγου για την ανέγερση του Ι.Ν. Αγίου Παύλου κο Φωτόπουλο Ανδρέα.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, αντιδήμαρχοι της περιοχής, ο πρόεδρος των Αρκάδων Ηλιούπολης και αρκετοί συμπατριώτες μας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης και αφού εψάλη ο Εθνικός Ύμνος, ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών προσέφερε εδέσματα και καφέ στο περίπτερο -αναψυκτήριο του Δημου.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους συμπατριώτες για τη συμμετοχή τους, τον Δήμο Ηλιούπολης για την επί έτη συνεργασία του και την κα Ρένα Μήκου για την άρτια οργάνωση και προετοιμασία της εκδήλωσης.

Από το lagkadia.com