Εκδήλωση στο Άστρος για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (pics,vid)

Εκδήλωση στο Άστρος για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (pics,vid)

Δεκέμβριος 05, 2019 - 08:46
0 σχόλια

"Έζησα μια πλήρη και ικανοποιητική ζωή .Πιστεύω ότι τα άτομα με ειδικές ικανότητες, πρέπει να επικεντρώνονται σε αυτά που δεν τα εμποδίζει η αναπηρία τους να κάνουν και όχι να λυπούνται για αυτά που δεν μπορούν.

Προσωπικά εγώ ,κατάφερα τα περισσότερα απ' όσα ήθελα"

Stephen Hawking 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδική αναπηρία (ΑμεΑ). Αποτελεί δυστυχώς θλιβερό προνόμιο του κόσμου να έχει αποκτήσει διανοητικά τον ανθρωπισμό και να μην το έχει πρακτικά πραγματοποιήσει .

Περιθωριοποίηση, αδιαφορία και άνιση κατανομή ευκαιριών ,κυριαρχούν στην ζωή τους. Μα γιατί αναρωτιούνται πολλοί;;

Άνθρωποι σαν και μας δεν είναι; Το γεγονός ότι κάποιος δεν αντιμετωπίζει σε προσωπικό επίπεδο παρόμοιο ζήτημα δεν αιτιολογεί την προσποίηση άγνοιας ή την επίδειξη αδιαφορίας. Όλοι μας πρέπει να έχουν δυνατότητες πρόσβασης στην εργασία, μέριμνα για ιατρική περίθαλψη και συμμετοχή σε πολιτισμικά και πολιτικά δρώμενα . Την ανάδειξη της καταπάτησης αυτής και την έγνοια που πρέπει να δείξουμε ,ανέλαβαν όλα τα σχολεία του Δήμου μας μαζί με το κέντρο ΑμεΑ Άστρους.

Απ' τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο μαθητή διαδόθηκαν μηνύματα σ' ένα κατάμεστο ίδρυμα Ζαφείρη . Κάθε μας σχολείο μετέφερε πως δεν έχει σημασία αν είσαι σε αμαξίδιο ή τυφλός ή κουφός ,αλλά ότι θα ζήσεις και θα αποκτήσεις τις ίδιες εμπειρίες με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Όλοι οι διοργανωτές μας έπεισαν πως ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ζωή .Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πνευματική αναπηρία είναι πιο επικίνδυνη απ' την σωματική.

 

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος κ. Καμπύλης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της κοινότητας του Άστρους κ. Μπάρλας , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ιατρίδης και το μέλος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας κ. Παρασκευόπουλος.

Περισσότερες φωτογραφίες στο Astrosnews.gr

Video: 

Εκδήλωση στο Άστρος για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.