Εκδήλωση στην Τρίπολη για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ

Εκδήλωση στην Τρίπολη για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ

Μάιος 19, 2018 - 10:55
3 σχόλια

Η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ σε καλεί στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ που οργανώνει στην Τρίπολη την Παρασκευή 25 Μάη 2018 και ώρα 8:00 μμ στο χώρο της Σκακιέρας στα Κλωνατζίδικα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή video αφιερωμένο στα 100 χρόνια ΚΚΕ και ομιλία με θέμα:

«Ενεργειακή πολιτική και φτώχεια των λαϊκών νοικοκυριών»

με ομιλητή τον Τάσο Αντωνίου, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ

Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών και βιβλίου αφιερωμένη στα 100 χρόνια ΚΚΕ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά,

γιατί η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός,

είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη,

η βαθύτερη, η πιο πλατιά.

Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί είναι το μόνο που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ιδρύθηκε σε μια εποχή που η φλόγα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης το 1917 έδωσε ώθηση στο επαναστατικό εργατικό κίνημα διεθνώς και στην Ελλάδα.

Με την ίδρυση του ΚΚΕ, η εργατική τάξη απέκτησε για πρώτη φορά το δικό της κόμμα στη χώρα μας.

Στα 100 χρόνια του Κόμματος τιμάμε όλους όσοι και όσες έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν για τα μεγάλα ιδανικά μας.

Απευθυνόμαστε στους σημερινούς αγωνιστές, σε μια περίοδο που απαιτεί επίσης θυσίες και ανιδιοτέλεια, ιδεολογική και προσωπική αντοχή σε συνθήκες υποχώρησης του κινήματος, κρίσης και αυξημένων προσωπικών, οικογενειακών αναγκών. Με πείσμα και καρτερικότητα παρά την έλλειψη εμφανών αποτελεσμάτων και με επίγνωση της σημασίας της καθημερινής επαναστατικής πολιτικής δράσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Με σιγουριά ότι οι ανώριμοι καρποί σίγουρα θα ωριμάσουν, με ετοιμότητα να ανταποκρινόμαστε στις οποιεσδήποτε εξελίξεις και τα γυρίσματα των καιρών.

Κλείνοντας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δυναμώνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο όλα τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ως Κόμματος Νέου Τύπου, να αυξηθεί η ικανότητά του να δρα ως επαναστατική πρωτοπορία «παντός καιρού».

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να αναδειχτούν όλες οι αρετές της εργατικής τάξης ως φορέα της κοινωνικής απελευθέρωσης, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Σήμερα χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, ικανό στην πάλη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την εδραίωση της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας, ικανό να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις, χωριά, γειτονιές, εργασιακούς χώρους και κλάδους, έχει ξεκινήσει ήδη η πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ.

Με τον συμβολικό αριθμό «100», οι 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη τη χώρα ξεκίνησαν ήδη από τον Απρίλη, με το διήμερο εκδηλώσεων στην Καισαριανή, την κεντρική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τη συναυλία του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

Στην Αρκαδία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ την Παρασκευή 25 Μάη, στην Τρίπολη, στο χώρο της σκακιέρας στα Κλωναντζίδικα, στις 8:00 το βράδυ.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή video αφιερωμένο στα 100 χρόνια ΚΚΕ και ομιλία με θέμα: «Ενεργειακή πολιτική και φτώχεια των λαϊκών νοικοκυριών»

με ομιλητή τον Τάσο Αντωνίου, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών και βιβλίου αφιερωμένη στα 100 χρόνια ΚΚΕ.

Στο κύριο ερώτημα, εάν υπάρχει δυνατότητα ο λαός μας να βγει από το σημερινό αδιέξοδο, το ΚΚΕ απαντάει καθαρά και κατηγορηματικά ΝΑΙ.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα. Να ενωθούν σε μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες.

Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ για την αντεπίθεση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τη νεολαία της περιοχής μας να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση και να έρθουν σε επαφή με στιγμές της ηρωικής και μεγαλειώδους πορείας του ΚΚΕ και των πολύτιμων διδαγμάτων που βγαίνουν από αυτήν.

 


3 Σχόλια

Αν κάποιος θέλει να αποκτήσει γνώμη για την κοινωνία μας από τα σχόλια αυτού του σάιτ, θα νομίζει ότι είμαστε οι τελευταίοι χιτλερικοί του πλανήτη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.