Εκδήλωση στη Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα στην Βυτίνα (pics)

Εκδήλωση στη Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα στην Βυτίνα (pics)

Μάιος 09, 2016 - 08:52
1 σχόλια

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) πραγματοποίησαν, την Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 στη Βυτίνα, την καθιερωμένη εκδήλωση στην Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα, πρωτοπόρου αγωνιστή της Αντίστασης εναντίον των Γερμανών κατακτητών, που εκτελέστηκε στις 2 Μαΐου 1941.

Στην αρχή της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Ματθαίου Πόταγα στην πλατεία της Βυτίνας από τον εφημέριο Βυτίνας π. Νικόλαο Ντάβο.

Ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου των μαθητών προς τιμήν του ήρωα δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που οφείλονταν στην αργία του Πάσχα δεδομένης και της έντονης επιθυμίας της αδερφής του ήρωα κυρίας Ελένης Πόταγα-Στράτου να μην μετατεθεί η εκδήλωση σε άλλη ημερομηνία, πράγμα που έγινε σεβαστό.

Παραβρέθηκε πολύ συγκινημένη η αδελφή του τιμώμενου ήρωα κυρία Ελένη Πόταγα-Στράτου, γνωστή εικαστικός, καθώς και άλλοι συγγενείς που κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη του.

Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλιού απέστειλε χαιρετισμό.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και κατέθεσαν στεφάνια:  ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Βυτίνας κ. Παναγιώτης Καραντώνης που εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο Γορτυνίας Κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ) κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βυτίνας κ. Παναγιώτης Λιαρόπουλος, μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βυτίνας, ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου κ. Γιάννης Καρούντζος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Απανταχού Βυτιναίων κ. Απόστολος Τζίφας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας «Κ. Παπαρρηγόπουλος» κ. Κώστας Μπολορίζος , η εκπρόσωπος του Ομίλου Κυριών Βυτίνας κυρία Έλσα Θαλασσινού.

Την εκδήλωση παρουσίασε η υπάλληλος του δήμου κυρία Ελένη Νικήτα.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.