Εκδήλωση στη Δημητσάνα για τον Κώδικα της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους

Εκδήλωση στη Δημητσάνα για τον Κώδικα της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους

Φεβρουάριος 16, 2019 - 18:13
0 σχόλια

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την παράδοση του Κώδικα του Αγίου Χαραλάμπους  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας και την παρουσίαση του σχετικού βιβλίου του συγγραφέα Β. Σκολαρίκου. Στο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο της Δημητσάνας από νωρίς συγκεντρώθηκε πλήθος πολιτών για να παρακολουθήσει το σημαντικό αυτό γεγονός για το οποίο μίλησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, ο κ. Τάκης Λάμπρου εκπροσωπώντας τους φορείς της Δημητσάνας, ο συγγραφέας Βασίλειος Σκολαρίκος, ο ιερέας κ. Μανόλης Πετράκης, ο συγγραφέας και εκδότης κ. Νικόλης Φίλης και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ των Ανθέων της Πέτρας κ. Γιώργος Κατσιούφης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή των Λαγκαδινών μαστόρων στη ναοδομία του 19ου αιώνα και ειδικά στο χτίσιμο της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους.

Παρούσα ήταν και αντιπροσωπεία του ΔΣ των Ανθέων αποτελούμενη από τους Γιώργο Κατσιούφη, Τριάδη Τσαφαρά και Αντώνη Καλαφάτη, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημοτικά τραγούδια από τον παπα-Χρήστο Κυριακόπουλο και τη χορωδία του Μουσείου Υδροκίνησης, η οποία τραγούδησε και τραγούδια που αναφέρονται στους μαστόρους της πέτρας και προέρχονται από το αρχείο των Ανθέων. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαιτέρως στον κ. Λάμπρου για την άψογη υλοποίηση της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας.

Άνθη της Πέτρας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.