Εκδήλωση προς Τιμήν του Δ.Μητρόπουλου στη Μελισσόπετρα Γορτυνίας

Εκδήλωση προς Τιμήν του Δ.Μητρόπουλου στη Μελισσόπετρα Γορτυνίας

Αύγουστος 12, 2019 - 21:00
0 σχόλια

Ο Δήμος Γορτυνίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας, και ο Σύλλογος Μελισσοπετραίων θα πραγματοποιήσουν μουσική εκδήλωση προς Τιμήν του διεθνούς φήμης συνθέτη και μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου και σας προσκαλούν το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, ώρα 9.00 μ.μ. στη Μελισσόπετρα Γορτυνίας.

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος με καταγωγή από την τοπική κοινότητα Μελισσόπετρας του Δήμου Γορτυνίας, γεννήθηκε το 1896 στην Αθήνα και πέθανε το 1960 στο Μιλάνο. Ήταν διευθυντής ορχήστρας, πιανίστας και συνθέτης που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις  Ηνωμένες Πολιτείες

Διετέλεσε διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης, ως το 1958, από την οποία παραιτήθηκε και παρέμεινε σ' αυτήν ως μαέστρος. Συνέθεσε περίπου 40 έργα, μεταξύ των οποίων μια όπερα (Αδελφή Βεατρίκη), μουσική για ορχήστρα, μουσική δωματίου, έργα για πιάνο, για φωνή κ.ά. Ορισμένα από τα έργα που συνέθεσε θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά και αποτελούν σταθμό στη σύγχρονη ελληνική μουσική.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει έργα του Δ. Μητρόπουλου που θα αποδώσει μουσικό σύνολο από την Εθνική Λυρική Σκηνή:

Θεόδωρος Μωραϊτης, βαθύφωνος

Χρύσα Κουτσαυτάκη, βιολί

Μάριος Καζάς, πιάνο

Επίσης θα προβληθεί η βιογραφία του διάσημου συνθέτη.

 

 

 

Δελτίο Τύπου

Δήμος Γορτυνίας/ΔΗΚΕΓ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.