Εκδήλωση για τους «εμπειρικούς γιατρούς» στο Βαλτεσινίκο

Εκδήλωση για τους «εμπειρικούς γιατρούς» στο Βαλτεσινίκο

Ιούλιος 27, 2016 - 09:04
0 σχόλια

Ο Σύλλογος η “Κοίμηση της Θεοτόκου”   θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στις 13 Αυγούστου ώρα 19:00 για να   τιμήσει τους «εμπειρικούς γιατρούς», που με τις πρακτικές  γνώσεις τους βοήθησαν τους συμπατριώτες μας τα δύσκολα χρόνια  .   

 Όλοι αυτοί  δεν είχαν  διπλώματα και πτυχία αφού  δεν είχαν σπουδάσει ιατρική ή άλλη επιστήμη υγείας.

Ήταν άνθρωποι απλοί, που είχαν το δώρο  της παρατήρησης,  τον τρόπο και τη θέληση, να  αναλαμβάνουν κυρίως κατάγματα, διαστρέμματα, εξαγωγή δοντιών, περιποίηση τραυμάτων-ράμματα-αλοιφές, γεννήσεις  ( πρακτικές μαμές ),  βελτιώνοντας  έτσι  την υγεία του πάσχοντος.  Υπήρχαν επίσης και εμπειρικοί κτηνίατροι.

Αυτά τα πρόσωπα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, άφησαν την σφραγίδα τους στο  Βαλτεσινίκο, και με αυτή την εκδήλωση θυμίζουμε το πέρασμά τους και τις υπηρεσίες τους  στην ζωή του χωριού μας.

  Παρακαλούμε του ίδιους ή τους συγγενείς να παρευρεθούν στην εκδήλωση, που θα γίνει για να παραλάβουν τους “Επαίνους Αναγνώρισης” της σημαντικής Προσφοράς αυτών των συμπατριωτών. 
   Μέχρι τώρα έχουμε καταγράψει:   
  1).Ευτέρπη Ματσακά, ράψιμο τραυμάτων - οδοντιατρικά .
2) Δήμητρα Ρέππα -  Παπαδημητρακοπούλου, Ενέσεις – Παιδιατρική.
3)  Ανθούλα  Παναγούλια – Παπαπέτρου, Ενέσεις -  γενική Ιατρική.
 4) Κατίνα Ζαφειροπούλου – Βασιλικού, αλοιφές.
5) Θανάσης Ζαφειρόπουλος, αλοιφές.

           Β). Επίσης για αυτούς που έχουν φύγει από την ζωή.
 Παρακαλούμε τους συγγενείς να παρευρεθούν στην εκδήλωση, που θα γίνει για να παραλάβουν τους “Επαίνους Αναγνώρισης” της σημαντικής Προσφοράς αυτών των συμπατριωτών.   :

 
1)  Μαρία Ι Μπίκου (Πετρακογιαννού Μαιευτική .
2) Αννιώ Ζαφειροπούλου (Μάρκου), Ορθοπεδικά – αλοιφές.
3) Φώτω Αναγνωστοπούλου (Τσέτου),  Ορθοπεδικά .  4)Χρήστος Παναγιωτακόπουλος   (Νικολάριος) , Οδοντιατρικά .  5)Βασίλης Μπαλόγιαννης, Οδοντιατρικά.  6) Άννα  Ρέππα, Μαιευτική, 7) Κανέλα  Ρέππα (Σμπόρα), Μαιευτική. 8)  Δημήτρω Παπαγεωργίου (Αλέξενα) Ορθοπεδικά,(Ολομάδες),
9)    Ειρήνη  Ζαφειροπούλου, αλοιφές. 10) Αριστέα Μιχοπούλου  (Αγάθη, Μοναχή) αλοιφές.
 Γ).Εμπειρικοί Κτηνίατροι: 1) Νικόλας Μπούμπουλης (Κούνας),  2) Γιάννης Μπούμπουλης (Κουνόγιαννης).

,
,  Επειδή θα ξεχάσουμε πολλούς, παρακαλούμε ενημερώστε μας.

Το ΔΣ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.