Eκδήλωση για τον πολιτισμό στο χωριό Βουτσαρά (pics,vid)

Eκδήλωση για τον πολιτισμό στο χωριό Βουτσαρά (pics,vid)

Ιούνιος 06, 2017 - 19:36
0 σχόλια

Στο ερώτημα τι είναι και τι δεν είναι πολιτισμός έδωσε απαντήσεις ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δ. Ανδριόπουλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Βουτσαρά στη Μεγαλόπολη. Ο κ. Ανδριόπουλος, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, έχει καταγωγή από το χωριό, έδωσε μια διαφωτιστική ομιλία, από εκείνες που αποτελούν φάρο για τον πολιτισμό της Ακαδίας.

Πριν από την εκδήλωση εψάλη αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και ακολούθησε περιφορά της εικόνας στο χωριό. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Μεγαλόπολης, το μέλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Κατσικερός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης Νίκος Αντώνακας και αρκετός κόσμος.

Η έκπληξη ήρθε από έναν γέροντα, τον Θεόδωρο Ζερίτη, ο οποίος έπαιξε τη φλογέρα του και εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους με την ενάργεια, τη ζωηράδα του παιξίματός του και την ερμηνεία –μόνο με μια φλογέρα!- γνωστών και αγαπημένων δημοτικών τραγουδιών. Ο κ. Ζερίτης καταχειροκροτήθηκε και είπε ότι παίζει φλογέρα από 13 ετών.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.