Εκδήλωση για τον Αρκάδα ποιητή Κωνσταντίνο Καρυωτάκη από την Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών

Εκδήλωση για τον Αρκάδα ποιητή Κωνσταντίνο Καρυωτάκη από την Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών

Απρίλιος 18, 2018 - 16:50
0 σχόλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Αρκάδα ποιητή Κωνσταντίνο Καρυωτάκη που οργάνωσε η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Οι Ομιλητές Τάσος Μακράτος , Ελένη Συκά -Κοντόζογλου προσέγγισαν το έργο και την ζωή του ποιητή με ευστοχία και γλαφυρότητα ενώ ο σπουδαίος σκηνοθέτης ,Τάσος Ψαρράς πέραν των σημαντικών και άγνωστων ,στο ευρύ κοινό, πληροφοριών που μας κατέθεσε, επεσήμανε την σπουδαιότητα του βιβλίου της κ. Γεωργίας Δάλκου ως το πρώτο τεκμηριωμένο έργο σχετικό με τον ποιητή ,που του προσέφερε πολλά στοιχεία και πληροφορίες για τις προσωπικές του έρευνες στην διαμόρφωση της ταινίας και των ντοκιμαντέρ που δημιούργησε για τον Κ, Καρυωτάκη,

Οι υπέροχες απαγγελίες και τα επιλεγμένα αναγνώσματα από τις κυρίες Τζούτζη Μαντζουράνη - Μάνια Νταιφώτη & Μάρθα Παπαδοπούλου έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο στην όλη εκδήλωση.

Η πληροφορία ότι η προτομή του ποιητή ,δωρεά του αδελφού του και έργο του σπουδαίου γλύπτη Μιχαήλ Τόμπρου, δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποιο χώρο στην Τρίπολη ήταν η αφορμή η πρόεδρος της ΕΑΓ&Τ, Μαρία Γαβρήλου, να προτείνει την τοποθέτηση της προτομής στο πάρκο έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης αποτελώντας την απαρχή δημιουργίας ΄΄Πάρκου Αρκάδων Λογίων & Καλλιτεχνών΄΄ Η πρόταση χαιρετίστηκε από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της ΕΕΛ κ Κώστα Καρούσου πρότεινε την δημιουργία Ψηφίσματος της ΕΕΛ ,της ΕΑΓ&Τ και άλλων φορέων που θα κατατεθεί στον Δήμο Τρίπολης προς υποστήριξη της προτάσεως. Συγκινητική υπήρξε η προθυμία λογίων και καλλιτεχνών να στηρίξουν ηθικά και υλικά την προσπάθεια και κυρίως η πρόταση του γλύπτη κ Καλακαλά Γιώργο, μαθητή του Μιχαήλ Τόμπρου, που προσφέρθηκε να βοηθήσει σε όποια εργασία συντήρησης ή αποκατάστασης θα χρειαστεί η προτομή .

Ευχαριστούμε θερμά τον κ, Παναγιώτη Καραφωτιά για τον αριστοτεχνικό συντονισμό της εκδήλωσης και φυσικά τους σπουδαίους και εκλεκτούς Αρκάδες, φίλους της Αρκαδίας ,λογοτέχνες και φίλους των γραμμάτων και των τεχνών που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος Μαρία Γαβρήλου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.