Εκδήλωση για τις Επενδύσεις στην Αρκαδία από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου Επενδυτικά Digital Road Shows 2012

Εκδήλωση για τις Επενδύσεις στην Αρκαδία από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου Επενδυτικά Digital Road Shows 2012

Φεβρουάριος 14, 2012 - 15:44

Στο πλαίσιο της καλύτερης και άμεσης ενημέρωσης των μελών του το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, διοργάνωσε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 5.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Μαίναλον» ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την παρουσίαση εργαλείων καινοτομίας και εξωστρέφειας για την δημιουργία επενδυτικών προκλήσεων στην Αρκαδία από χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το «THINK TANK» για την Ανάπτυξη και την Εξέλιξη IPD το οποίο διαθέτει ευρύτατη επικοινωνιακή βάση με ισχυρούς επιχειρηματικούς, χρηματοοικονομικούς  και Επενδυτικούς Ομίλους των Gulf Countries.

Η παρουσία των αρκαδικών επιχειρήσεων ήταν εντυπωσιακή και το ενδιαφέρον μεγάλο. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο οποίος επεσήμανε ότι «Έφτασε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία. Να αφήσουμε πίσω τη λογική του εύκολου κέρδους, να επενδύσουμε στις καινοτόμες ιδέες, στη δημιουργικότητα, στην εξωστρέφεια». Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος τόνισε τις κοινές προσπάθειες Δήμου και Επιμελητηρίου για την προώθηση και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των αρκαδικών επιχειρήσεων.
Οι ομιλητές της εκδήλωσης κ.κ. Πέτρος Γρουμπός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και Νίκος Αθ. Σαμαράς, Πρόεδρος Δ.Σ. IPD έδωσαν πολύ σημαντικές πληροφορίες στους συμμετέχοντες για τις δυνατότητες συνεργασίας με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διερευνήθηκαν οι πραγματικές δυνατότητες των επιχειρηματιών της περιοχής να υποδεχτούν και να συνλειτουργήσουν στα πλαίσια μικρών και μεσαίων επενδυτικών Αραβικών Κεφαλαίων, ενώ παρουσιάστηκαν χρήσιμα εργαλεία για την παρουσίαση των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, δόθηκαν τα προφίλ των παρισταμένων επιχειρήσεων προκειμένου να γίνει η ψηφιοποιημένη παρουσίαση της επιχείρησης με βάση τα προϊόντα και τις ανάγκες της.
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας καλεί όσα μέλη του ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες της επιχείρησής τους να ανοιχθεί σε αυτές τις αγορές και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη συνάντηση, να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με το Επιμελητήριο Αρκαδίας (τηλ. 2710227141-2), υπεύθυνοι επικοινωνίας κα Τζιμούρη Ματίνα και κ. Νικόλαος Μεγρέμης.

 

 

Ειδήσεις: