Εκδήλωση για τις δράσεις και τα έργα του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Τρίπολη (pics,vid)

Εκδήλωση για τις δράσεις και τα έργα του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 21, 2019 - 14:16
1 σχόλια

Έργα ύψους 70 εκ. ευρώ στην περιφέρεια

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις και τα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ)  2014-2020 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου στην Τρίπολη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης. Κατά  τον χαιρετισμό του  μίλησε για τα έργα τα οποία βρίσκονται υπό εξέλιξη στην Αρκαδία και έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης της Βόρειας Κυνουρίας και την αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης στην Τρίπολη.

Από σήμερα έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την επόμενη προγραμματική περίοδο, η οποία θα έχει αυξημένα κονδύλια. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο ποια κατεύθυνση θα δοθεί, στο περιεχόμενο καθώς και στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής ο οποίος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως δήμαρχος μιας και δεν υπήρχαν χρήματα για να υλοποιήσει έργα, όπως είπε.

Μετά το 2017 μας δόθηκε η δυνατότητα να συνεργαστούμε και με την περιφέρεια και με υπουργεία για να εντάξουμε έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο δήμος

Στον δήμο Τρίπολης υπάρχουν  τεράστιες ανάγκες και αυτό οφείλεται στην μη προετοιμασία των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου, σημείωσε ο δήμαρχος, επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές για την έλλειψη έργων στην παρούσα θητεία.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην περιφέρεια και στο υπουργείο Οικονομίας, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν κείμενα από συμβούλους που ενημερώνουν για την εξέλιξη του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, παρακαλώντας αυτό να σταματήσει αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή η τακτική είναι παλιά.

Στη συνέχεια ο  υποδιεύθυνσης Τομέα Περιβάλλοντος της ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ παρουσίασε το πρόγραμμα κάνοντας λόγο για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για τις δράσεις και τα έργα του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ρε άχρηστε δήμαρχε δεν έκλεισες ούτε μια Γούβα και σου φταίει που δεν είχαν κάνει προετοιμασία οι προηγούμενοι. Σε κάφρους νομίζεις ότι απευθύνεσαι ; Μαυροοοο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.