Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στην Τρίπολη (pics,vid)

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στην Τρίπολη (pics,vid)

Δεκέμβριος 03, 2019 - 13:20
2 σχόλια

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσιοι»

O Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αρκαδίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Διεκδικούμε Μαζί» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Το 1992 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μία ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Οι μαθητές σχολείων της Τρίπολη παρευρέθηκαν στη διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν επίσης το ΕΕΕΕΚ Μαντινείας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Παράρτημα Τρίπολης, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Αρκαδίας, η Χορωδία Τρίπολης με τη παιδική χορωδία «Σπουργίτια» και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάχρης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο Δημήτρης Οικονομόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φώτης Γκέσουρας και ο πατέρας Αριστείδης Σκόρδας εκ μέρους του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Αρκαδίας κ.  Σταύρος Μιχαλόπουλος ο οποίος μίλησε για την ημέρα, χαρακτηρίζοντας την ως μέρα αγώνα, διεκδικήσεων, προώθησης και αντιμετώπισης θεμάτων καθημερινότητας, προσβασιμότητας που αφορούν κάθε άτομο με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι στην περιφέρεια γίνονται προσπάθειες κάλυψης τον κενών με πρώτο βήμα την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και πρώτο έργο αυτό της δημιουργίας ανελκυστήρα στο κεντρικό κτίριο της περιφέρειας στην Τρίπολη.

 

Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον ισότιμο με ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία

Ο κ. Τζιούμης κατά τον χαιρετισμό του ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ η οποία θα γίνει πριν από τις 25 Δεκεμβρίου.

«Έχουμε προγραμματίσει κάποια έργα για τη διευκόλυνση της πρόσβαρης ατόμων με αναπηρία» είπε, σημειώνοντας ότι επίσης πριν από τα Χριστούγεννα ολοκληρώνονται οι μελέτες κατασκευής ειδικού σχολείου Γυμνάσιου και Λυκείου στην Τρίπολη και αναμένεται η χρηματοδότησή του, όταν ανοίξει κάποιο πρόγραμμα, για να ενταχθεί και να υλοποιηθεί.

 Ο κ. Οικονομόπουλος μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία της υπηρεσίας με την περιφέρεια και τον δήμο, ενώ ο κ. Γκέσουρας μίλησε για την παράλληλη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Έπειτα ακολούθησαν οι ομιλίες με πρώτη αυτής της χειρουργού Βάσιας Ψυχογιού η οποία μίλησε για την προσωπική της εμπειρία.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση στην Τρίπολη για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ


2 Σχόλια

Πολύ ωραία οργάνωση... Τα παιδιά των σχολείων δεν υπήρξε πρόβλεψη να πάνε

Και βέβαια υπήρξε πρόβλεψη. Είχαμε ενημερωθεί από ημέρες. Πολλά σχολεία έστειλαν αντιπροσωπείες τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.