Εκδήλωση για την οικονομική κρίση (Video)

Εκδήλωση για την οικονομική κρίση (Video)

Οκτώβριος 07, 2011 - 22:51
27 σχόλια

 "Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τρέχουσες προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές" ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος και οι Εκδόσεις Παπαζήση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Στην εκδήλωση μίλησε ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι καθηγητές Παναγιώτης Λιαργκόβας και Πάνος Καζάκος, ενώ ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παρόλο που ήταν ομιλητής δεν παρέστη στην εκδήλωση.

Μία εκδήλωση που έγινε με αφορμή την έκδοση και με απώτερο σκοπό την προώθηση των βιβλίων του Πάνου Καζάκου "Μετά το Μνημόνιο" και  των Παναγιώτη Λιαργκόβα & Σπύρου Ρεπούση "Κρίση, Δανεισμός και Χρεοκοπία".Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νεκτάριος Νώτης, Οικονομικός Αναλυτής - Αρχισυντάκτης του 24h.gr 

Ακούστε τα όσα πολύ ενδιαφέροντα (αρκεί να τα άκουγαν και οι κυβερνώντες και όσοι διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού) είπαν πριν την εκδήλωση ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Καζάκος για την κρίση, για το μνημόνιο αλλά και για την πρόβλεψη ότι χωρίς "κουτσούρεμα" του ελληνικού χρέους, αυτό δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ακόμα και αν οι Έλληνες δεν πληρώνονται καθόλου από το Κράτος. Ακόμα για την φοροδιαφυγή που συνεχίζεται αλλά και για τις ευθύνες των πολιτικών που είναι οι μεγαλύτερες και για την οφειλόμενη λογοδοσία που δεν έρχεται...

Το πρώτο βίντεο είναι η συνέντευξη του κ Παναγιώτη.Λιαργκόβα και στο δεύτερο η συνέντευξη του κ. Πάνου Καζάκου...

Video: 

youtube://v/k5xuI4Bmuvw

youtube://v/aZQt0-oDDCg


27 Σχόλια

Αλήθεια που βρίσκεται αυτή η ιστορία με τις καταχρήσεις στο πανεπιστήμιο? Μήπως γιαυτή την υπόθεση δεν παρέστη ο Οδυσσέας? Μήπως ο άλλος παρέστη για κάλυψη? Εισαγγελέας δεν υπάρχει? Ο κόσμος περιμένει απαντήσεις από όλους

Απορώ γιατί καλούν πολιτικούς ακόμα σε εκδηλώσεις.Δεν σέβονται οι διοργανωτές τον κόσμο ,που θέλει να παραστεί και δεν ανέχεται να καθίσει δίπλα τους?

Αυτοί που διοικούν τον Φ.Ο.Τ. και την Π.Ο.Ε. μήπως δεν ζουν σε αυτή τη χώρα? Ποιους κάλεσαν ,μεταξύ των άλλων ,να μιλήσουν για το αντικείμενο της εκδήλωσης? Λίγη προσοχή στο μέλλον δεν θα πείραζε ,εκτός αν ορισμένοι έχουν γίνει απαραίτητοι.Εκτός αν τους αρέσει το ...Γιάννης κερνάει ,Γιάννης πίνει.Οψόμεθα!!!!

Ενώ οι δύο καθηγητές (Καζάκος Λιαργκόβας) διακριτικά μεν αλλά ουσιαστικά έκαναν υπαινιγμούς για το πολιτικό σύστημα που κατάντησε τη χώρα ετσι που την κατάντησε, ο παρών εκπρόσωπος του συστήματος αυτού είχε “κουφαθεί”. Στο τέλος μάλιστα ζήτησε από τον κόσμο που ήταν στην εκδήλωση, και άκουσε τις αιχμές των πανεπιστημιακών, να τον ψηφίσει.. . Η κουφαμάρα τελικά θέλει θράσος..

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΡΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ,ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΟΥΝ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΩΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ.

Αν απομονώσουμε το γεγονός ότι ήρθε στην Τρίπολη και μίλησε ο εξαιρετικός καθηγητής Πάνος Καζάκος, τότε ναι ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση. Με την αμεσότητα του λόγου του, την επικοινωνιακή του δεινότητα και την ευστοχία της εισήγησής του έκανε μια πολύ καλή παρουσίαση της κατάστασης που βιώνουμε. Ενδιαφέρουσα ήταν και η εισήγηση του κ Λιαργκόβα. Ο δε κ Λυκουρέντζος, αν και βουλευτής της αντιπολίτευσης, μίλησε με αρκετή νηφαλιότητα (τηρουμένων των αναλογιών) και δεν κατέφυγε σε κορώνες και πυροτεχνήματα. Κρίμα που κάποιοι από τους παρευρισκομένους νόμισαν ότι βρίσκονται στο καφενείο του χωριού τους, ότι απευθύνονται σε άτομα μειωμένης αντίληψης και πληροφόρησης με αποτέλεσμα να γίνουμε αποδέκτες φαιδρών χαιρετισμών και τοποθετήσεων.

Απόλυτα κατανοητή η αγανάκτηση ορισμένων, αλλά δεν οδηγεί σε λύσεις. Και τις λύσεις θα τις δώσουν οι Πολιτικοί (ίσως κάποιοι άλλοι και διαφορετικοί από αυτούς που ξέρουμε)και σε μεγάλο βαθμό οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές όσοι τουλάχιστον είναι σε θέση να προτείνουν ριζοσπαστικές λύσεις απαλλαγμένοι από ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Το πρόβλημα τις χώρας είναι ότι τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια η πλειοψηφία τόσο των πολιτών (λαό τη λένε) και των κυβερνώντων έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική και την ηθική. Όσοι πάντως ονειρεύονται λύσεις με υλικά του παρελθόντος θα ξυπνήσουν με πονοκέφαλο. Όσο για την εκδήλωση δύο σχόλια. 1. Αν οι ιδέες που εκφράζουν οι δύο αξιόλογοι ομιλητές είχαν πρυτανεύσει στο παρελθόν δεν θα είχαμε οδηγηθεί ως εδώ. 2. Απορώ γιατί στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλοτελικός με την Παναρκαδική δεν μίλησε η Πρόεδρος του Φιλοτελικού (όπως έκανε ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής) αλλά ο αντιπρόεδρος για τον οποίο φημολογείται ότι φλερτάρει με την πολιτική.(ακούστηκαν και κάποια σχετικά σχόλια περί στημένης φιέστας δημοσίων σχέσεων)

Στο χωριό μου κυρία(?) μου όταν με κατηγορεί κάποιος του απαντώ δεν το παίζω κουφός... Στα καφενεία του χωριού όταν γίνεται κουβέντα υπάρχει και μπέσα.. Μπέσα και κουφαμάρα δεν συμβιβάζονται....

Αν λες για εκείνες τις αρκούδες που είχαν βγάλει οι Αθηναϊκές εφημερίδες πριν ενάμισυ χρόνο, με πρωτεργάτη τον ένα ομιλητή και συγγραφέα, αλήθεια τι απέγιναν; Οι δικαστικές αρχές το κατάπιαν το σκάνδαλο και δεν το ξανάδαμε; Πότε θα ξεβρωμίσει ο τόπος; Θυμηθείτε τον κύριο αυτό στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του πολιτικού που παραβρέθηκε. Το χάλι μας δεν συμμαζεύεται. Το θράσος τους είναι απύθμενο. Να μας πει κι ο Φιλοτεχνικός γιατί κάνει κωλοτουμπες σε όποιον τύχει. Έχετε γίνει αξιοθρήνητοι κύριοι. όλοι σας.

Το αλλο που εκραξε ο Καζακος τον Σαββακη γιατι δε το λετε, ρομπα τον εκανε δυο φορες, για τα καφενεια καλος ειναι, για παραπανω γελανε και οι πετρες μαζι του, ολιγηστος και ανεπαρκεις ως συνηθως. Ετσι για να μην ξεχναμε μερικους που την εχουν δει τοπικοι "αρχοντες". Ενιωσα ντροπη σαν τριπολιτσιωτης και οταν τον ακουσα να μιλαει και οταν του εκανε δυο φορες παρατηρηση ο καζακος για τις ασυναρτησιες που ελεγε. ΡΟΜΠΕΣ...

Το άλλο με τον Σαβάκη δεν...το λέμε για να το πεις εσύ να σου φύγει η πίκρα όπως και μερικών αλλων πικραμένων που γράφουν .... για να ξεπικραθούν

Δήμαρχε Σμυρνιώτη, με τέτοιους συνεργάτες (τύπου Σαβάκη) θα φτιάξεις την καινούργια Τρίπολη; Παραιτηθείτε ΟΛΟΙ σας. Δεν έκλεισες χρόνο και ο απολογισμός είναι αρνητικός σε όλα τα επίπεδα. Να σε χαίρονται τα κομματικά πρόβατα που σε ψήφισαν και οι καιροσκόποι που σε στήριξαν. Και αν δεν μπορείς να αξιολογήσεις και να επιλέξεις συνεργάτες καλύτερα μείνε εκεί που ήσουν. Προσωπικά σοκαρίστηκα με το λαϊκό-φασιστικό παραλήρημα του κ. Σαβάκη που εκπροσωπούσε την Δημοτική Αρχή στην εκδήλωση.

Ναι για εκείνες τις αρκούδες λέω, αλλά που εισαγγελέας που και ο πρύτανης. ΝΤΡΟΠΗ

Για αυτόν που είπε στη βουλή ο Αρκάς πολιτικός ότι πέρασε σε μια εξεταστική 29 μαθήματα λες και μετά έγινε λέκτωρας χωρίς να πάρει ειδικότητα?

Για αυτόν που είπε στη βουλή ο Αρκάς πολιτικός ότι πέρασε σε μια εξεταστική 29 μαθήματα λες και μετά έγινε λέκτωρας χωρίς να πάρει ειδικότητα?

O Σαββακης ξεφτιληστηκε δημοσια ακομη μια φορα. Νταξει στα καφενεια τον ακουει ο κοσμος, αυτοι που τους κανει την δηλωση, αλλα η ιστορια εγραψε. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ.

<p> Μπορείτε να κάνετε κριτική στον κ. Σαββάκη (και σε κάθε δημόσιο πρόσωπο) χωρίς χαρακτηρισμούς.&nbsp;</p> <p> Admin</p>

Δηλαδή γιατρός χωρίς ειδικότητα μπορεί να γίνει πανεπιστημιακός?

Πάντως στην ομιλία του ο Λυκουρέντζος ακούστηκς πιο ώριμος από ποτέ και πολύ πο συνειδητοποιημένος σε σχέση με το παρελθόν. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλοι την προσέγγιση αυτή.(Από όποιαδήποτε ιδιότητα)

για πια ωρίμανση μιλάτε....μήπως λείπατε από την εκδήλωση?

Λες για την βουλή που είπε γιαυτόν με τα 29 μαθήματα? Μήπως τον φοβήθηκε λιγάκι? Γιατί όμως δεν είπε το όνομα που συζητά όλη η Τρίπολη?

Παρακολουθείς τη συζητηση στο ALTER, Λίαν επικίνδυνος και ακραίος.

Ακραίος δεν νομίζω αλλά σίγουρα ... πολύ ενοχλητικός για τους χειροκροτητές του "λεφτά υπάρχουν"! Παιδιά περαστικά σας!

βρε Ιωάννα πως έγινε και τους ξέφυγες εσύ από το πάνελ; Από τον στόμφο που κάνεις κριτική των ομιλητών και χαρακτηρίζεις την κατάρτησή τους μάλλον έχεις την ιδέα πως υπερέχεις όλων των ειδικοτήτων. Δε ντρέπονται οι Φιλοτελικοί να μη σε καλέσουν εσένα να μιλήσεις δίπλα στον ΄΄εξαιρετικό΄΄ κύριο Καζάκο που μάλλον ήταν ο μόνος που σε τράβηξε; Τόσο καβάλημα αδερφέ μου που να το χωρέσει η έρμη η Ελλαδίτσα. Το τρελοκομείο δεν το γλιτώνουμε με τέτοια μυαλά. Ξεκαβαλείστε γιατί χανόμαστε. Κι εσύ Ιωάννα (που δεν μας λες τι γνώσεις έχεις και ποιά εμπειρία) κάνε πρώτα μια αυτοκριτική για την υπεροψία σου και μετά έλα στα σχόλια. Αμάν πια με τους παντογνώστες.

Οχι φίλε μου δεν είναι επικίνδυνος, κίνδυνος θάνατος είναι για την Ελλάδα και του Έλληνες, οι οποίοι φαίνεται ότι ξεχνούν γρήγορα. Μάλλον ξύπνησαν οι βρυκόλακες.... καλή διασκέδαση...........μέχρι να σας πάρουν χαμπάρι.

Και επειδή δεν θέλω να ξεχνώ τι έχεις να πεις για το καταγγελόμενο για τα 29 μαθήματα και την εκλογή του ως λέκτορα. Δεν βλέπω καμμία αντίδραση..γιατί....

Παιδιά μια κουβέντα για κείνον με τα 29 μαθήματα που είπε ο Λυκουρέτζος θα πεί τίποτα κανένας. Μπα δεν το βλέπω, αν δεν ήταν κολητός του Σαμαρά, κατα πως λέει ο ίδιος και βρισκόταν στην άλλη μεριά, που ήταν και κάποιος άλλος δικός του, τότε θα βλέπαμε πολλά. Ας είναι όταν έρθει η ώρα θα τα πούμε όλα... και τότε ........