Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση γυναικών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (pics,vid)

Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση γυναικών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (pics,vid)

Οκτώβριος 25, 2017 - 13:40
7 σχόλια

Εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της έμφυλης βίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνελεύσεων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Η βία μέσα στην οικογένεια είναι ένα φαινόμενο διαπολιτισμικό, διαχρονικό και δεν διαλέγει κοινωνικές τάξεις, θεωρείτε έγκλημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006 .

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής), διώκεται από το Νόμο.

Σε καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας δεν υποφέρουν μόνο οι γυναίκες, αλλά και τα παιδιά, είτε ως μάρτυρες σε σκηνές βίας, είτε ως  θύματα της βίας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης σε συνεργασία με τη Διοίκηση και την Κοινωνική Υπηρεσία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης διοργάνωσε αυτή την συνάντηση με στόχο να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού για την ενδιοικογενοιακη βία, αλλά και να γνωρίζουν τις παροχές του κέντρου συμβουλευτικής.  Το οποίο εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020.

Ομιλήτριες ήταν η Αγγελική Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, η Θεοδώρα Τσαούση, Ψυχολόγος και η Ελένη Μητροπούλου, Νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις της κυρίας Μπαλή Γιάννας Κοινωνικής λειτουργού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης , του διοικητή στο ΓΝΤ κ. Τομάρα και της Ψυχολόγου κυρίας Τσαούση.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία στο Παναρκαδικό


7 Σχόλια

@Anonymous 19:16 Κουτόχορτο τρως. Και μάλιστα αυτό που σε ταϊζει ο Παυλής και ο περιοδεύων θίασός του. Καλή χώνεψη κουτορνίθι

Φοβερή πρωτοβουλία. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα ακούνε. Η διοίκηση, πέντε εργαζόμενες του νοσοκομείου και οι ομιλήτριες. Ποιος ακριβώς ενημeρώθηκε δηλαδή από την εκδήλωση; Οι τοίχοι και οι διοργανωτές; Για ποιο κοινό έγινε; Πώς προβλήθηκε; Πόσο κόστισε και πού πάνε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ που προβλέπονται για δημοσιότητα και προβολή;

@Anonymous 22:05 Η ενημέρωση αφορούσε το προσωπικό του Νοσοκομείου και έγινε στο πλαίσιο ενημερώσεων που κάνει κάθε τόσο η Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Όταν έχεις παντελή άγνοια για κάτι, καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς, γκέγκε ή νούκου γκέγκε; Πάντως τα "ντουβάρια" δεν ενημερώθηκαν, γιατί έλειπες...Κρίμα...

Anonymous 21:36 Εσύ τρώς το κουτόχορτο ΓΚΑΤΟΥΛΑ που νομίζεις οτι όλοι είναι σαν του λόγου σου και είναι παρατρεχάμενοι σαν και σένα. Κανέναν δεν υποστηρίζω και εσείς που κάθεστε και παπαγαλίζετε είσαστε εμετοί. ΓΚΑΤΟΥΛΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.