Εκδήλωση για την διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων στην Τρίπολη (pics,vid)

Εκδήλωση για την διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων στην Τρίπολη (pics,vid)

Δεκέμβριος 13, 2018 - 11:06
0 σχόλια

Το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων  Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) «Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας-ΑΑΝΕΛ», διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση στην Τρίπολη.

Να αναφέρουμε ότι το συλλογικό σύστημα είναι εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με εμβέλεια στις Π.Ε. Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας και Μεσσηνίας.

Το Συλλογικό Σύστημα ΑΑΝΕΛ είναι αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συστήθηκε και λειτουργεί σύμφωνα με την ΚΥΑ 36259/1757/Ε103 και εποπτεύεται από τον Ε.Ο.ΑΝ. Σκοπός της είναι η οργάνωση και εποπτεία των εργασιών εναλλακτικής διαχείρισης των ΑΕΚΚ, που πραγματοποιούνται από δημόσια ή/και ιδιωτικά νομικά και φυσικά πρόσωπα (Υπόχρεοι Διαχειριστές, Μονάδες Ανάκτησης ΑΕΚΚ), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το θέμα της ημερίδας είχε να κάνει με την Ανακύκλωση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και η  εφαρμογή του νομικού πλαισίου που το καθορίζει.

Να αναφέρουμε ότι τα παραγόμενα ανακυκλώσιμα ΑΕΚΚ αποτελούνται από υλικά, όπως σκυρόδεμα, τούβλα, γύψο, ξύλο, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, αμίαντο και χώμα.

Οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν τον ρόλο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο, αλλά και ενημερώθηκαν εκτενώς για τους στόχους και τα οφέλη της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ.

Η Ανακύκλωση Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων είναι η διαδικασία ανάκτησης μετά από επεξεργασία των εν λόγω αποβλήτων με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους στην παραγωγή δομικών υλικών διασφαλίζοντας την μη ανεξέλεγκτη απόρριψή τους στο περιβάλλον και στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του  Γενικού Διευθυντή της ΑΑΝΕΛ, κ. Χάρη Μουρκάκου, και του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου τοπογράφου μηχανικού.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση στην Τρίπολη για την ανακύκλωση αποβλήτων εκσκαφών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.