Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού από το φροντιστήριο «Άνοδος» (pics,vid)

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού από το φροντιστήριο «Άνοδος» (pics,vid)

Ιούνιος 25, 2016 - 21:06
0 σχόλια

Το Φροντιστήριο «Άνοδος» σε συνεργασία με την «Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» πραγματοποίησαν μια εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού όπου ενημέρωσαν τους απόφοιτους για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου και παρουσίασαν αναλυτικά όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε σχέση με την με την αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση απευθυνόταν στους μαθητές όλων των τάξεων αλλά κυρίως της Γ’ Λυκείου, αλλά και στους γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της Β’/βάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση προσέλκυσε εκατοντάδες μαθητές οι οποίοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα 4ωρο σεμινάριο το οποίο είχε να κάνει με τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού, αναλυτική παρουσίαση για όλες τις σχολές, 
Σύνδεση σχολών με την αγορά εργασίας, ανάλυση προγράμματος σπουδών των σχολών καθώς και τις προοπτικές τους 

Οι μετεγγραφές και τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών επίσης απασχόλησαν τους αποφοίτους.
Το φροντιστήριο Άνοδος και οι υπεύθυνοι Γιάννης Καρκαζής και Δημήτρης Κούρος για ακόμα μία χρονιά επιστράτευσαν τις γνώσεις του Συμβούλου Σταδιοδρομίας και συγγραφέα του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2016» Νίκου Παυλάκου, ο οποίος ανέλυσε όλες τις πτυχές που αφορούν στην αγορά εργασίας και τις παγίδες που κρύβει η λάθος συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους μαθητές.

Το αμφιθέατρο του Πνευματικό Κέντρου Τρίπολης ήταν ασφυκτικά γεμάτο από μαθητές και γονείς οι οποίοι ήθελαν να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και να ενημερωθούν πλήρως για τις σχολές της χώρας.

Η αγωνία όλων τον απόφοιτων αλλά και των οικείων τους ήταν να πληροφορηθούν τις προοπτικές της κάθε σχολής, τις τάσεις στην αγορά εργασίας, τα επαγγελματικά δικαιώματα σχολών και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που θα μπορούν να ακολουθήσουν στη συνέχεια των σπουδών τους οι νεοεισερχόμενοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προτού βγουν στη αγορά εργασίας.
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Πολύτιμες πληροφορίες για μηχανογραφικά από την Άνοδο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.