Εκδήλωση επαγγελματικών δεξιοτήτων στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης (pics,vid)

Εκδήλωση επαγγελματικών δεξιοτήτων στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης (pics,vid)

Μάρτιος 23, 2017 - 20:35
0 σχόλια

Στις εγκαταστάσεις της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Δρόμος μαθητείας  -  Οδός  εργασίας» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ανάδειξη των Επαγγελματικών Δεξιοτήτων των Νέων που φοιτούν στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου το απόγευμα έγινε ξενάγηση των καλεσμένων στα εργαστήρια της σχολής και συγκεκριμένα στην αίθουσα όπου γίνεται η μαγειρική και η κομμωτική, καθώς μόνο δύο τμήματα έχουν στελεχωθεί και λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Στην είσοδο μαθητές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης προσέφεραν γλυκά βουτήματα και καφέ, σε ένα μικρό μπουφέ και καναπεδάκια τα οποία είχαν ετοιμάσει στο εργαστήριο τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας  ΟΑΕΔ Τρίπολης Αλέξανδρος Μητσάκος ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης της κατάρτισης των νέων με την αγορά εργασίας και τον ιδιωτικό τομέα.

Έπειτα τον λόγο έλαβε η περιφερειακή διευθύντρια Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ κα Ειρήνη Μαρίνου η οποία ανέλυσε τον ρόλο του δυϊκού συστήματος της μαθητείας, καθώς και τα οφέλη της εκπαίδευσης και της κοινωνίας από αυτό στο διηνεκές.

Τέλος ο κ. Σταμούλος Εκπρόσωπος της Α2 Διεύθυνσης μίλησε για τη σημασία της τεχνολογικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης για τη μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία εξειδικευμένων τεχνιτών και αναφέρθηκε σε τρόπους εξόδου από την κρίση.

Να αναφέρουμε ότι η μαθητεία είναι το σύστημα Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, το οποίο περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση και παράλληλη πρακτική άσκηση. Στον ΟΑΕΔ λειτουργούν 51 ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, οι οποίες ακολουθούν το Δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης. Η φοίτηση διαρκεί 2 σχολικά έτη, (4 εξάμηνα), κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στην ΕΠΑ.Σ (για 1 πρωινό και 4 απογευματινά) και παράλληλα (για 4 ή 5 ημέρες την εβδομάδα) πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε εργασίες συναφείς προς την ειδικότητά τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μέρος της εκδήλωσης και τους χαιρετισμούς του Γιάννη Κατσίρη εκπροσώπου της περιφέρειας Πελοποννήσου και Διευθυντή του ΙΕΚ Τρίπολης, του κ. Γιάννη Μπουντρούκα προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του δήμαρχου Τρίπολης Δ.Παυλή.

Έφη Καστραντά

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Eκδήλωση στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.