Εκδηλώσεις τιμής στην Τρίπολη για τα 30 χρόνια αρχιερωσύνης του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλεξάνδρου (video)

Εκδηλώσεις τιμής στην Τρίπολη για τα 30 χρόνια αρχιερωσύνης του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλεξάνδρου (video)

Απρίλιος 24, 2014 - 13:44

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών αρχιερωσύνης του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλεξάνδρου, οι συνεργάτες του αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία σειρά εκδηλώσεων, η οποία θα διεξαχθεί με πολύ λίγα χρήματα, προκειμένου να τιμήσουν τον Μητροπολίτη τους. Να σημειωθεί ότι στις εν λόγω εκδηλώσεις θα παρευρεθούν Αρχιερείς της Πελοποννήσου, πνευματοπαίδια κάποιοι εξ’ αυτών του Μητροπολίτη Αλεξάνδρου αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι στις 6:00 η ώρα το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 4 Μαΐου, η Τρίπολη θα υποδεχτεί την κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην πλατεία Πετρινού για να μείνει για προσκύνημα των πιστών εν συνεχεία στη Μητρόπολη μας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.

Δια την συμπλήρωσιν τριάντα ετών εις το υψηλόν αξίωμα της Αρχιερωσύνης του σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, αλλά και δια την φύλαξιν ανοθεύτου της παρακαταθήκης που ανέλαβε από της ημέρας της χειροτονίας Του εις Διάκονον του Ευαγγελίου του Χριστού, θεωρήσαμεν άξιον και δίκαιον και χρέος όλων μας, Κληρικών και Λαϊκών, να τιμήσωμεν τον Επίσκοπόν μας συμπροσευχόμενοι  κατ’ αρχάς το Σάββατον 3 Μαΐου 2014 και από ώρας 6ης απογευματινής εις τον Πολυαρχιερατικόν Εσπερινόν, που θα τελεσθή εις την γενέτειρά του και δη εις τον Ενοριακόν Ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Πάπαρι, καθώς και την Κυριακήν 4 Μαΐου 2014 και από ώρας 7 π.μ., εις το Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, που θα τελεσθή εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοβιτσίου, όπου και θα λάβη χώραν Ιερόν Μνημόσυνον του Πολεμάρχου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Επίσης το απόγευμα της ιδίας ημέρας ώρα 6, θα έχωμεν την ευλογίαν να υποδεχθώμεν εις την πόλιν μας και δη εις την πλατείαν Πετρινού την χαριτόβρυτον Κάραν του αγίου αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, η οποία εν πομπή ευλαβώς θα μεταφερθή εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, όπου και θα τεθή εις προσκύνησιν. Έμπροσθεν της τιμίας Κάρας του αγίου Επισκέπτου μας θα τελεσθή Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία και την πρωΐαν της επομένης ημέρας, Δευτέρας 5 Μαΐου 2014, θα τελεσθή Όρθρος και πανηγυρική πολυεαρχιερατική θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, Δευτέρας 5 Μαΐου 2014 και από ώρας 7, θα λάβη χώραν εις το Αποστολοπούλειον Πνευματικόν Κέντρον του Δήμου Τριπόλεως, εκδήλωσις προς τιμήν του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, δια την  σεπτή τριακονταετή Ποιμαντορίαν του, περιλαμβάνουσα ομιλίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,   απόδοσιν Εκκλησιατικών Ύμνων από τον Βυζαντινόν χορόν της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Άγιος Νεομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης», υπό την διεύθυνσιν του κ. Βασιλείου Γεωργαρά και παρουσίασιν παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου των απανταχού Παπαραίων.

Τέλος, την  Τρίτην 6 Μαΐου 2014 το πρωΐ ώρα 7, θα τελεσθή Όρθρος και πανυγηρική θεία Λειτουργία εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν της Τριπόλεως.

Σας προσκαλούμεν να προσέλθετε και σεις και με την παρουσία σας να τιμήσωμεν από κοινού  τον πολυποίκιλον αυτόν εορτασμόν.

      Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/SaEJ9ePgHTI