Εκδηλώσεις στο Βιδιάκι Γορτυνίας

Εκδηλώσεις στο Βιδιάκι Γορτυνίας

Αύγουστος 10, 2018 - 14:20
0 σχόλια

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στο Βυδιάκι από 12/8 εως17/8 είναι το εξης:

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/8

Κυριακή στο χωριό με αναφορά στο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι της Γορτυνίας και την ιστορία του .Συνάντηση στις 9.00 μ.μ στο προαύλιο του σχολείου ν απολαύσουμε κεράσματα από το σύλλογο και από τις γυναίκες του Βυδιακίου,να μάθουμε , να θυμηθούμε , να τραγουδήσουμε και να διασκεδάσουμε .

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/8

Εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά παιχνίδια για τα παιδιά σε σχέση με παραδοσιακά θέματα , όπως το άρμεγμα και το κούρεμα των προβάτων ,ζωγραφική και χειροτεχνία σχετικά με το θέμα και κέρασμα από το σύλλογο με παράγωγα του γάλακτος , όπως παγωτά τυράκια κ.λ.π ( συνάντηση στο σχολείο στις 11 π.μ)

Το απόγευμα στις 6.30 θα γίνει παράκληση στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία .

Θ ακολουθήσει περιφορά της θαυματουργής εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στον κεντρικό δρόμο του χωριού με κατάληξη στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου , όπου θα υπάρχει κέρασμα από τον σύλλογο .

ΤΡΙΤΗ 14/8 και ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8

Το καθιερωμένο πανηγύρι με την ορχήστρα του Γ. Μάγκα και παραδοσιακό τραγούδι από τον πατριώτη μας Κοντοβαζαινίτη Τριανταφυλλόπουλο.

ΠΕΜΠΤΗ 16/8

Ραντεβου στο Κουρκουτάρη ( όπου ο Σύλλογος έχει τοποθετήσει τραπέζι και πάγκους ) για καφέ και πικ νικ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/8

Το απόγευμα στο σχολείο παράσταση Καραγκιόζη (με φροντίδα του Δήμου )για να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι .

ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Όπως κάθε χρόνο η νεολαία του Βυδιακίου θα συμμετέχει στο τουρνουά μπάσκετ ενώ οι μεγαλύτεροι θα συμμετέχουν σε τουρνουά ΔΗΛΩΤΗΣ και ΤΑΒΛΙ

Ας συναντηθούμε λοιπόν όλοι στο χωριό μας, να αναβιώσουμε έθιμα, να διασκεδάσουμε, να ζωντανέψουμε το χωριό μας μέσα από δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα που θα γινουν από τον Σύλλογο μας, στόχος του οποίου είναι η συνέχιση των παραδόσεων, η ευημερία του τόπου μας!

Σύλλογος Απανταχού Βυδιακιτών

Επόμενο άρθρο
Χαλαράαααα !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.