Εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο για την 190η επέτειο μάχης του «Αγιονικόλα»

Εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο για την 190η επέτειο μάχης του «Αγιονικόλα»

Αύγουστος 31, 2016 - 08:50
0 σχόλια

Διήμερος εορτασμός 10 /11 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή όλων των φορέων του Βαλτεσινίκου για την 190η επέτειο της μάχης του "Αγιονικόλα" τον Σεπτέμβριο του 1826.

α) Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20:00, Ποντιακοί χοροί στον Προαύλιο χώρο του Σχολείου με την συμμετοχή του χορευτικού Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» & του χορευτικού του Συλλόγου «η Αναγέννηση» του χωριού μας.

β) Την Κυριακή11 Σεπτεμβρίου 2016

Στην Ιερά μονή του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί η Θεία λειτουργία, Δοξολογία, το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων θα χορέψει έναν πολεμικό ποντιακό χορό και θα γίνει η εκκίνηση του 7ου λαϊκού αγώνα βουνού, στα μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ», κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής, τον Ανθρωπισμό και αποτελεί παράλληλα φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη ζωή τους και την ελευθερία μας στη μάχη του "Αγιονικόλα" τον Σεπτέμβριο του 1826.

Η εκκίνηση θα γίνει στον χώρο του ομώνυμου μοναστηριού (Αγιονοκόλα) αμέσως μετά την καθιερωμένη δοξολογία ώρα 10:20 και ο τερματισμός στην πλατεία του χωριού μας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα χαρούμε να παραβρεθεί τε στην εκδήλωση μας .

Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου: "Η Κοίμηση της Θεοτόκου"


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.