Εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο

Εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο

Ιούνιος 29, 2019 - 18:27
2 σχόλια

Ενημέρωση από τον Σύλλογο Βαλτεσινιωτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» & το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου.

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό Καλό Καλοκαίρι & καλές Διακοπές!

Ο Σύλλογος «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» και το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου συνδιοργανώνουν τις παρακάτω εκδηλώσεις:
α) Την Παρασκευή 16 Αυγούστου, ώρα 18:30 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σεμινάριο Ρομποτικής από το Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής και Τεχνολογίας Makerlab, όπου μαθητές 5ης , 6ης Δημοτικού και 1ης Γυμνασίου θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομποτικό μηχανισμό χρήσει εξολοκλήρου ανοιχτών τεχνολογιών, σε ένα ζωντανό μάθημα φυσικής και ηλεκτρονικής από τον ιδρυτή του Makerlab, συμπατριώτη μας Παναγιώτη Θεοχάρη του Γιάννη, γιό της Χρυσάνθης Παπαδημητρακοπούλου.
Οι μαθητές του συμπατριώτη μας διακρίθηκαν και κατέλαβαν την 2η και 3η θέση στη γενική κατάταξη, 1o βραβείο στη σχολική κατηγορία, για την αποστολή του Makerlab στο μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής του Βελγίου Robotcompetitie 2019 (1.5kg SUMO)!

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!!!!
Μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. (περισσότερα θα ανακοινωθούν προσεχώς) .
(https://www.facebook.com/WeGoSTEM.gr/ ) (https://www.youtube.com/watch?v=nFohcwOWxfk)
β) Το Σάββατο 17 Αυγούστου, ώρα 19:30, Μουσικοχορευτική βραδιά στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και χορηγό για ακόμη μια φορά τον συμπατριώτη μας κάτοικο Μόντρεαλ Καναδά, Κώστα Η Καπετάνιο τον οποίο Ευχαριστούμε .

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα Τιμήσουμε συμπατριώτες του Χθες και του Σήμερα για την προσφορά τους στο Χωριό μας.
γ) Διαγωνισμό δηλωτής στα καφενεία του χωριού.
δ) Παζάρι βιβλίου από 8 έως 19 Αυγούστου
ε) Θα πραγματοποιήσουμε δύο (2) περιπάτους :

1ον Με Ι Χ για Καφέ στο χωριό (Λάστα) με το καφενείο - "φάντασμα" που σερβίρεσαι ... μόνος σου! Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το Ηλιοβασίλεμα από το Λαστοβούνι με θέα το Βαλτεσινίκο και την μοναδική περιμετρική θέα ( Βαλτεσινίκο, Λίμνη Λάδωνος, Δάφνη, Δαρα, Βλαχέρνα, Βυτίνα κλπ).
2ον Εξερεύνηση των αγνώστων για πολλούς Σπηλαίων : ¨Σπήλαιο της Παυλούς¨ & “Σπηλιά Σκορδούλη¨ στο Φαράγγι του Ρεντεζέλα στο ύψος Κερπινής και Ολομάδων. (Μεταφορά με Ι Χ στην Ολομάδα και συνέχεια πορεία στα Σπήλαια – κολατσιό στην Ολομάδα).

Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το 15Αύγουστο

• Έγινε καθαρισμός του πευκοδάσους στην Ράχη από τα ξερά πεύκα μετά από άδεια του Δασαρχείου. Φυτεύτηκαν δώδεκα (12) νέα δέντρα μαύρης πέυκης ύψους 130 εκ. και προστατεύτηκαν με συρματόπλεγμα περίπου πενήντα (50) αυτοφυή πεύκα και έλατα, με χορηγό τον Γιώργο Παπαδόπουλο (του Παπατάκη) εις Μνήμη των γονιών του, Κωνσταντίνου , Θεοδώρας και του αδελφού του Πάνου.

• Έγινε καθαρισμός στις παραδοσιακές βρύσες του χωριού και περιβάλλοντος χώρο αυτών.

-Στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές από το Χωριό μας εκλέχτηκαν δύο (2) Δημοτικοί Σύμβουλοι , Ηλίας Ρέππας & Γιάννης Παναγιωτακόπουλος.
Στο Τοπικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν , Χαράλαμπος Βασιλικός, Νίκος Μιχόπουλος, Κωσταντής Παπαγεωργίου, Γκόλφω Ρέππα, Σοφία Κατσίγιαννη.
Ευχόμαστε σε όλους καλή Επιτυχία στο Έργο τους.
Στον Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Ευστάθιο Κούλη & στο Νεοεκλεγέν Τοπικό Συμβούλιο εστάλησαν Συγχαρητήριες επιστολές.


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.